Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De gedeelde passie van Beatrix en Amalia: paarden

10 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix en haar kleindochter Amalia hebben zeker weten één gedeelde interesse: ze zijn beiden dol op paarden. De sport paardrijden speelt een belangrijke rol in het leven van de prinsessen Beatrix en Amalia. Prinses Amalia doet geregeld mee aan wedstrijden en ze zijn beiden vaak gespot bij Jumping Amsterdam. Hoog tijd om wat leuke hoogtepunten op een rijtje te zetten.

Prinses Beatrix begint al jong met paardrijden. Zo rijdt ze als 9-jarige naast haar vader prins Bernard op een pony in de tuin van Paleis Soestdijk. Ook haar zus Irene houdt van paarden. Samen worden ze dan ook gefotografeerd in 1949. 

Het is geen geheim dat prinses Beatrix af en toe op de stranden van Katwijk en Wassenaar een rit te paard maakt.

Jumping Amsterdam is een groot paardensportevenement in Nederland. Dit evenement kan vaak op koninklijk bezoek rekenen. Zowel Beatrix als Amalia zijn hier al meerdere malen gespot. 

Amalia houdt enorm van paardrijden. Onlangs werd bekend dat er een nieuw boek uitkomt vanwege de 18e verjaardag van de prinses. Hierin vertelt ze onder andere hoe belangrijk paardrijden voor haar is. ''Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden,'' vertelt de prinses aan Claudia de Breij, schrijfster van het boek. 

In 2011 neemt prinses Beatrix haar kleindochter Amalia mee naar de Europese kampioenschappen in Rotterdam. Oma en kleindochter genieten samen van een dressuurwedstrijd.

Beatrix en Amalia bij het EK Dressuur.
Beatrix en Amalia bij het EK Dressuur.
Amalia aait een paard op Koningsdag 2016.
Amalia aait een paard op Koningsdag 2016.
In 1996 brengt Beatrix een staatsbezoek aan Hongarije. Hier is te zien hoe een paard een hap neemt
In 1996 brengt Beatrix een staatsbezoek aan Hongarije. Hier is te zien hoe een paard een hap neemt uit haar boeket.

Foto's: ANP / RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--