Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De grote liefdes van koningin Elizabeth

21 april 2016 · Leestijd 3 min

Vandaag is het de grote dag! Koningin Elizabeth is negentig jaar geworden. Ze is vijfenzestig jaar koningin en dat is een drukke baan die ze met veel toewijding uitvoert. In haar vrije tijd zorgen deze vijf ‘grote liefdes’ voor een lach op het gezicht van The Queen.

Prins Philip

Elizabeth was nog maar dertien jaar toen ze Philip voor het eerst zag en was gelijk smoorverliefd. Ze riep dan ook direct ‘ja’ toen Philip haar in 1946 een aanzoek deed. Zelfs nog voordat ze het met haar vader en moeder had besproken. In de brieven van Philip en Elizabeth aan haar ouders beschrijft het aanstaande bruidspaar hun gevoelens. ‘Philip is een engel. Ik voel dat we bij elkaar horen.’ Hij schrijft: ‘Zij is het enige echte in mijn wereld.’ Volgens de familieleden van Elizabeth is Philip zorgzaam en zal hij zijn vrouw altijd beschermen.

Queen-Elizabeth-Philip.jpg

Familie

In een reeds verschenen documentaire over koningin Elizabeth is te zien hoe haar werkkamers op Buckingham Palace vol hangen met familiekiekjes. In drukke periodes draait Elizabeth haar hand niet om voor een Skype-gesprek met de kinderen of kleinkinderen. Zo zorgt ze ervoor dat ze de hoogte blijft en geeft ze, wanneer daarom gevraagd wordt, advies.

De achterkleinkinderen zijn dol op The Queen. Steeds als George en zijn zusje Charlotte bij hun overgrootmoeder logeren ligt er cadeautje klaar op het kussen. Lief! Wel laten hun vader William en oom Harry weten dat ze niet alleen een fijne oma is: ze is natuurlijk ook ‘The Boss’.

Chocolade taart

De voormalig chefkok van Elizabeth,  Darren McGrady, vertelt dat de koningin dol op is op chocolade. Bij haar ‘afternoon tea’ is altijd chocoladetaart of  chocoladecake te vinden. Haar lievelingstaart is de ‘Chocolate Ganache Sponge Cake’, een recept van de chef van haar grootmoeder Victoria. De taart wordt gemaakt van een smeuïg beslag met een chocolade vulling en omhulsel en staat bij koninklijke verjaardagen op tafel.

De Corgis

Tijdens haar regeerperiode heeft ze er wel dertig gehad: Corgis. Dit hondenras is haar favoriet. Haar eerste Corgi kreeg Elizabeth voor haar achttiende verjaardag. Nu heeft ze er twee: Holly en Willow. En The Queen behandelt haar hondjes bijna alsof het mensen zijn. Volgens een bron zou iedere hond een eigen menu hebben en eten van zilveren schoteltjes.

Paardrijden

Toen Elizabeth drie jaar was startte ze met paardrijles. Tot op de dag van vandaag is paardrijden haar favoriete hobby. Deze maand werd de koningin nog paardrijdend gespot. En in de eerder genoemde documentaire zien we meer van haar liefde voor de edele dieren. Terwijl ze haar paarden wortels voert lacht ze: ‘Dit is echt een grappige pony’. Volgens hertogin Camilla is er sprake van een speciale band: ‘De liefde tussen de paarden en Elizabeth komt van twee kanten.’ Haar negentigste verjaardag viert Elizabeth in juni dan ook met meerdere paardenshows.

Elizabeth-philip.jpg
Elizabeth-and-family.jpg
Harry-en-Elizabeth.jpg
Koningin Elizabeth II en prins Harry.
Elizabeth-Corgi.png
Elizabeth-paardrijden.png
Elizabeth-paardrijden-90.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--