Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De leukste weetjes over de koningsdochters op een rij

28 maart 2020 · Leestijd 4 min

Naar aanleiding van een oproep op Instagram, kwam meerdere keren het verzoek voor een artikel over de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Wij zijn daar druk mee aan de slag gegaan en hebben de leukste weetjes over de koningsdochters op een rijtje gezet. Van de betekenis van de namen tot de hobby’s, muzieksmaak en opleiding van de prinsessen. Kortom: alles wat je wilt weten over de koningsdochters.

Wist je dat...

  • Er ruim 70 straten, tunnels en viaducten in Nederland naar prinses Amalia vernoemd zijn.
  • De naam Ariane oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
  • Er sinds 2010 de meeste mensen zijn geboren met de naam Alexia in 2015.
  • De naam Ariane drie keer meer voorkomt in België dan in Nederland.
  • Er in heel Nederland maar liefst 450 mensen zijn met dezelfde naam als prinses Amalia. 
  • De meeste mensen met de naam Alexia in de randstad wonen. 
  • De naam Ariaan (zoals haar ouders Ariane altijd noemen/zoals we het eigenlijk uit horen te spreken) eigenlijk een jongensnaam is.
  • De naam Alexia, beschermer van het volk betekent.

Muziek

De prinsessen zingen hun vader toe tijdens Koningsdag in 2018.
De prinsessen zingen hun vader toe tijdens Koningsdag in 2018.

Alle drie de zusjes zijn erg muzikaal. Dat de prinsesjes van zingen houden, hebben wij allemaal kunnen zien tijdens Koningsdag in Groningen. Toen een band als verrassing optrad, zongen ze alle drie mee. Prinses Alexia en prinses Ariane kunnen zelf ook gitaar spelen. Prinses Amalia houdt het meest van zingen. Samen met hun moeder zongen ze een lied voor hun vader op zijn vijftigste verjaardagsfeest. 

Sportief

ariane-basketbal.jpg

De prinsessen zijn vaak actief bezig met sport. Favoriet zijn paardrijden en hockey, waar ze zich alle drie mee bezig houden. Prinses Ariane zit op jazz ballet: een klassieke manier van dansen dat lijkt op ballet op up-tempo muziek uit de top 40 of juist iets oudere jazz muziek.  

Dezelfde school

De prinsessen onderweg naar de eerste dag op de middelbare school. Alle drie hebben ze een andere
De prinsessen onderweg naar de eerste dag op de middelbare school. Alle drie hebben ze een andere kleur krat op hun fiets.

Alle drie de zussen zitten op dezelfde middelbare school, het Christelijk Gymnasium Zorghvliet in Den Haag. Ariane in de eerste klas, Alexia in de derde en Amalia in de vijfde klas. Welke vakken de prinsessen volgen, is onbekend. Nu dat prinses Amalia in de een na laatste klas zit, zal een studiekeuze ongetwijfeld al aan de orde zijn. Nu is het afwachten: gaat zij net zoals haar vader en oma aan de Universiteit Leiden studeren? Of gaat zij net zoals prinses Elisabeth van België eerst nog een schoolervaring in het buitenland opdoen?

De jongste

prinses-ariane-portret.jpg

Prinses Ariane heeft een duidelijke mening en is niet snel gek te krijgen. Ze wil graag alles weten, zo wordt ze ook wel omschreven als eigenwijs. Prinses Ariane is niet zozeer dwars, maar eerder ondernemend. Ook is Ariane niet snel van haar stuk te brengen. 

Modemeisjes

Zowel Alexia als Ariane dragen het skipak dat Amalia al eens eerder droeg.
Zowel Alexia als Ariane dragen het skipak dat Amalia al eens eerder droeg.

Onze prinsessen zijn altijd mooi gekleed. Vaak kiezen ze voor een hippe modetrend, maar ook wel eens voor een wat ouder kledingstuk. Op jonge leeftijd werd kleding vaak doorgegeven aan de jongere zusjes. Zo hebben Amalia, Alexia en Ariane alle drie hetzelfde rode skipak gedragen op wintersport in Lech.

Alexia draagt dezelfde spijkerjas in 2018 dat haar moeder droeg tijdens Koninginnedag in 2004.
Alexia draagt dezelfde spijkerjas in 2018 dat haar moeder droeg tijdens Koninginnedag in 2004.

Nu de prinsessen wat ouder zijn, is de kledingkast van hun moeder een optie geworden. Bij gelegenheden als koningsdag of andere fotomomenten in het jaar, zien we bekende items wel eens terug. Zo droeg Alexia tijdens Koningsdag 2018 een witte blouse van haar moeder en een spijkerjasje dat zij ook geleend had. 

Staatsinkomen

Prinses Amalia ontvangt vanaf haar 18e verjaardag een staatsinkomen omdat zij dan toe zal treden tot haar officiële functie als troonopvolgster. Hierbij komt wel kijken dat zij dan ook beschikbaar moet zijn om op officiële gelegenheden te verschijnen. Prinsessen Alexia en Ariane ontvangen geen staatsinkomen en zullen daarom na hun studie een betaalde baan gaan vinden. 

De toekomst

De komende jaren zullen wij langzaamaan meer te zien krijgen van onze prinsessen. Een ding is zeker: de prinsessen zijn slim en getalenteerd en zij zullen ons zeker veel gaan brengen in de toekomst!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--