Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De liefde van de Oranjes voor de Olympische Spelen

22 juli 2021 · Leestijd 2 min

De Olympische Spelen in Tokio staan op punt van beginnen. Het koninklijk gezin zal hier voor het eerst in jaren niet bij zijn, en dat vinden ze heel erg jammer.

Vanwege corona zijn er namelijk geen buitenlandse gasten welkom in Japan. Maar de koning zei vorige week bij de jaarlijkse fotosessie al dat hij de Olympische Spelen zeker vanuit Griekenland zal volgen. En dat liet het koningspaar vanochtend ook weten met dit bericht op Instagram:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

We twijfelen er niet aan dat het koninklijk gezin de komende weken juichend voor de tv zal zitten, want ze zijn behoorlijk fanatiek! We blikken in dit artikel terug op de afgelopen 20 jaar waarin de koning, koningin en ook al op jonge leeftijd de prinsessen, de Nederlandse atleten supportten.

Athene 2004

Turijn 2006

Peking 2008

Vancouver 2010

Londen 2012

Sotsji 2014

Rio de Janeiro 2016

Pyeongchang 2018

Festival

De koning is naast groot sportliefhebber erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reisde in die hoedanigheid vrijwel altijd af naar de Spelen, vaak met zijn gezin. Sinds halverwege de jaren 90 sloeg Willem-Alexander de Spelen vrijwel nooit over. De enige uitzondering was in 2002, toen hij de Winterspelen in Salt Lake City miste vanwege zijn. huwelijksreis met Máxima.

Hoewel hij niet naar Tokio afreist, opent Willem-Alexander vanmiddag wel het TeamNL Olympic Festival op het strand van Scheveningen. Het sportfestival staat drie weken in het teken van de Spelen. Er kan op grote schermen live gekeken worden naar de wedstrijden in Tokio en er worden op het terrein verschillende sporten beoefend. Bij de opening spreekt de koning met de organisatoren van het festival en betrokkenen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--