Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het verhaal achter de trouwjurk van Meghan

17 februari 2024 · Leestijd 3 min

In 2018 wordt de Amerikaanse actrice Meghan Markle een echte hertogin. Op 19 mei stapt ze in het huwelijksbootje met de Britse prins Harry. Voor haar grote dag kiest Meghan voor een elegante trouwjurk. In dit artikel lees je alles over de japon.

Ontwerp van Givenchy

Al maanden voor de bruiloft wordt er gespeculeerd over wie de jurk van Meghan heeft ontworpen. Maar wanneer de bruid in 2018 uit de auto stapt bij St. Georges Chapel in Windsor, weet iedereen dat het Clare Waight Keller, op dat moment de artistic director van modehuis Givenchy, is die de jurk heeft ontworpen.

Lees verder onder de foto's.

Trouwjurk Meghan
Meghan in de trouwjurk die is ontworpen door Clare Waight Keller.
Meghan trouwjurk
De trouwjurk heeft een elegante boothals.

De jurk die Meghan draagt op haar grote dag kost ongeveer 245.000 euro. Het ontwerp zelf is minimalistisch en modern, maar toch zit er in haar trouwlook een hoop symboliek.

Lees verder onder de foto.

Clare Waight Keller trouwjurk Meghan
Clare Waight Keller laat de schetsen voor de jurk en sluier zien.

Lees ook over de trouwjurk van prinses Charlène.

Sluier met bloemen

Meghan draagt bij haar simpele trouwjapon met boothals en driekwart mouwen een sluier vol met prachtige details. Op de randen van de sluier heeft ze veldbloemen laten borduren. De bloemen staan voor de in 2018 53 landen van het Gemenebest van Naties. Zoals op de website van de royal family staat, wil Meghan dit zodat de landen met haar mee gaan op haar tocht naar het altaar. De handwerksters wassen hun handen iedere 30 minuten om ervoor te zorgen dat het draad en de stof zo schoon mogelijk blijft.

Lees verder onder de foto's.

Meghan trouwjurk
De sluier van Meghan is vijf meter lang.
Trouwjurk Meghan
Een close-up van de geborduurde bloemen.

Maar de sluier met een lengte van maar liefst vijf meter bevat ook nog een aantal bloemen die voor Meghan persoonlijk veel betekenen. Zo is er op de sluier winterzoet geborduurd, omdat dit groeit in de tuinen van Kensington Palace bij Nottingham Cottage, hier wonen Harry en Meghan tijdens het eerste jaar van hun huwelijk. En natuurlijk mag de California poppy, goudpapaver, niet ontbreken aan de bloemen op de sluier. De bloem staat symbool voor Californië, de Amerikaanse staat waar Meghan is geboren.

Verstopte blauwe stof

De jurk heeft ook een leuk detail dat wij niet kunnen zien. In de documentaire 'Queen of the World' vertelt Meghan dat aan de binnenkant van de jurk een stukje blauwe stof zit voor haar something blue. Volgens een oude Engelse traditie draagt een bruid iets nieuws, ouds, iets wat ze heeft geleend en dus ook iets blauws. De hertogin heeft niet zomaar blauwe stof in haar jurk laten zetten, het is een stukje van de blauwe jurk die ze tijdens haar eerste date met prins Harry draagt.

Lees verder onder de foto.

Trouwjurk Meghan

Lees hier meer over de verlovingsring van hertogin Meghan.

Bruidsboeket

Niet alleen haar sluier en jurk zitten vol symboliek, want Meghan's boeket bestaat uit prachtige en bijzondere bloemen. In het bruidsboeket zit onder andere lathyrus, lelietje-van-dalen, astilbe, jasmijn en astrantia. Harry heeft de dag voor de bruiloft verschillende bloemen uit hun privétuin geselecteerd, waaronder vergeet-me-nietjes; de favoriete bloem van prinses Diana.

Trouwjurk Meghan
Trouwjurk Meghan
Meghan's bruidsboeket.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--