Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is het verhaal achter de verlovingsring van hertogin Meghan

5 februari 2024 · Leestijd 2 min

Op 27 november 2017 kondigen prins Harry en 'zijn' Meghan hun verloving aan. Aan Meghan's vinger pronkt een bijzondere ring met een mooi verhaal. Het verhaal achter de diamanten ring lees je in dit artikel.

Wanneer prins Harry de actrice Meghan Markle ontmoet, is de bijzondere verlovingsring van zijn moeder, prinses Diana, al vergeven aan zijn broers verloofde Catherine. Om Meghan's ring net zo bijzonder te maken, laat Harry een paar diamanten van zijn moeder vermaken in de ring. Hij vraagt hiervoor de hulp van de vaste juwelier van koningin Elizabeth: Cleave & Company.

Lees verder onder de foto.

harry-meghan-verloving
27 november 2017: prins Harry en Meghan kondigen hun verloving aan.

De geel-gouden ring valt in de smaak bij de Amerikaanse Meghan, zo blijkt in het interview met BBC op de avond van de aankondiging. "Alles aan Harry's bedachtzaamheid en de inclusie van prinses Diana's stenen omdat ik zijn moeder nooit heb kunnen ontmoeten, is zo belangrijk voor me, om te weten dat ze deel van ons is."

Lees verder onder de foto.

Meghan-verlovingsring
De verlovingsring van Meghan.

Diamant uit Botswana

Ook bijzonder is de grote diamant uit de verlovingsring van Meghan. Deze komt namelijk uit het land Botswana, het land waar ze hun eerste vakantie vierden. De ring is in de afgelopen jaren een aantal keer aangepast om ook na de zwangerschappen om de ringvinger van de hertogin van Sussex te passen.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--