Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense Assepoester heeft glazen muiltje terug, maar zonder prins op het witte paard

25 oktober 2023 · Leestijd 3 min

De Deense Assepoester die vorige week haar 'glazen muiltje' achterliet op het galadiner van de jarige prins Christian heeft de schoen inmiddels weer terug. Maar zonder de prins op het witte paard. Tot grote teleurstelling van de Deense.

Het was vorige week het gesprek van de dag in Denemarken. Van wie zou nu de gouden pump zijn die werd achter gelaten op Kasteel Christiansborg in Kopenhagen? Het Deense hof deed een oproep op sociale media om de eigenaresse van de schoen te achterhalen en die ging het hele internet over. De link met het sprookje Assepoester werd al snel gemaakt en wie weet, misschien was prins Christian wel haar prins op het witte paard. 

Lees verder onder de foto. 

Christian_diner
De jarige prins Christian zit tussen oma Margrethe en prinses Ingrid Alexandra aan tafel.

Maar het zit anders. De schoen bleek namelijk niet van Assepoester, maar van de Deense Anne-Sofie. De 18-jarige was een van de gelukkige Denen die zich bij het koninklijke gezelschap mocht scharen en wilde daar een blijvende herinnering aan over houden. Ze had van tevoren het plan bedacht om de schoen achter te laten als grapje. Ergens in de hoop dat prins Christian de schoen hoogst persoonlijk (net als in het sprookje) bij haar thuis zou bezorgen. 

Lees verder onder de foto. 

christian-estelle-ingrid-alexandra-amalia-elisabeth
V.l.n.r.: Prinses Estelle, Prinses Ingrid-Alexandra, prins Christian, prinses Amalia, prinses Elisabeth.

Maar jammer genoeg is de schoen inmiddels bij haar thuis bezorgd zónder de prins op het witte paard. De gouden pump werd per koerier bezorgd toen de 18-jarige Deense het niet door had. "Ik was op dat moment niet wakker, maar hij lag voor de deur in een hele mooie zwarte tas", vertelt ze tegen het Deense BT. Jammer, want ze had natuurlijk stiekem gehoopt op een koninklijk bezoek. "Dat zou leuk zijn geweest, maar is natuurlijk lastig met beveiliging en dat soort dingen", realiseert de 18-jarige zich. "Ik weet niet eens hoe ik zou hebben gereageerd als hij zou zijn gekomen. Dat zou volkomen surrealistisch zijn geweest."

Anne-Sofie heeft in ieder geval een mooi verhaal om te vertellen thuis. Nog even wegdromen? Bekijk dan de sprookjesachtige beelden van het galadiner van prins Christian hier

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--