Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense kroonprinses Mary heeft de primeur

20 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mary heeft woensdag geholpen bij het uitzetten van stekelroggen in het Kattegat, de zeestraat tussen Zweden en Denemarken. De Deense royal was daarvoor naar het Kattegatcentrum van het Wereld Natuur Fonds in Grenaa gekomen.

Het is de eerste keer dat stekelroggen in de Deense wateren worden uitgezet. Vanaf een drijvende brug bij de pier van het Kattegat Center hiel Mary een handje mee en keek toe hoe de stekelroggen het ruime sop kozen. Wetenschappers willen nu onderzoeken hoe de dieren zich houden in het Kattegat.

Lees verder onder de foto's.

Eerder dit jaar werd kroonprinses Mary benoemd tot president van het Deense Wereld Natuur Fonds. De organisatie zet zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten en het zoeken naar oplossingen die een betere toekomst voor de natuur en onze planeet garanderen.

In 1972 nam prins Henrik, de echtgenoot van koningin Margrethe, het initiatief om de Deense tak van het WNF op te richten. Tot aan zijn dood in 2018 was de prins voorzitter van de organisatie. Kroonprinses Mary heeft de rol van president overgenomen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--