Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense royals eren filmsector met speciaal concert

27 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe ontvangt dinsdagavond mensen die werkzaam zijn in de filmindustrie van Denemarken. Ze zijn uitgenodigd voor een concert en een diner op het koninklijke slot Fredensborg.

Om het jaar organiseert het Deense hof het zogeheten Fredensborgconcert. Iedere keer worden vertegenwoordigers uitgenodigd van een speciale bevolkings- of beroepsgroep. Dit jaar dus de filmindustrie. Volgens het Deens koningshuis heeft het land een grote filmtraditie en worden films en tv-series uit Denemarken wereldwijd geprezen. Daarvoor wil Margrethe de sector met een concert bedanken. Ze nodigde niet alleen acteurs en regisseurs uit. Ook decorontwerpers, visagisten, cameramensen en runners krijgen "de waardering die ze verdienen" laat het koninklijk huis weten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Fredensborgconcerten zijn al meer dan twintig jaar een vaste traditie in Denemarken. In 2019 stond de band tussen Denemarken, Groenland en Faeröer centraal. Eerder waren ondernemers en mensen uit de gezondheidszorg te gast bij Margrethe. Ook kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary zijn aanwezig, net als prinses Marie en prins Joachim.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--