Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gravin Eloise maakt zich (opnieuw) hard voor de natuur

17 juli 2023 · Leestijd 3 min

Gravin Eloise heeft een duidelijke mening over de staat van de wereld en deelt deze regelmatig op Instagram. Zo poseert ze nu met een pet van het Wereld Natuur Fonds (waar prins Bernhard overigens mede-oprichter van is) om aandacht te geven aan de klimaatcrisis. "Natuur is geen bijzaak, maar een keiharde hoofdzaak," schrijft ze op sociale media.

"Natuur verdwijnt veel te snel. Alleen samen kunnen we dit probleem aan," schrijft de 21-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien in haar verhaal op haar Instagram-account. Ze moedigt haar volgers de pet te kopen die ontworpen is door Geraldine Kemper om daarmee te laten zien dat "jij de natuur belangrijk vindt." De natuur is wat haar betreft absoluut geen bijzaak, maar eerder een hoofdzaak. 

Influencer, activist en natuurliefhebber

Het is niet de eerste keer dat de gravin zich uitlaat over het milieu. Zo schreef ze in maart 2023 onder een video van een klimaatprobleem het volgende: "We moeten ZO veel beter met deze wereld omgaan." Het is zo belangrijk", voegde de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien toe aan haar boodschap, gevolgd door een huilende emoticon.

Lees verder onder de foto. 

EloiseSpiegel_720x.png

De 21-jarige Eloise zegt dat ze "ZEKER niet perfect" is, maar dat ze wel probeert haar steentje bij te dragen aan het redden van de aarde. Zo koopt ze geen plastic tasjes en flesjes, heeft zo voor 90 procent tweedehands kleding, gebruikt ze herbruikbare watjes, doucht ze korter en gooit ze niks op straat. "vraag: wat kan ik meer doen? tell me!", sluit ze haar bericht af.

Eerder was ze ook al in het nieuws toen ze ingreep bij een discriminerende situatie die achteraf bij een het programma In Your Face hoorde. Daar was te zien hoe de gravin inbreekt op een vermeend racistisch gesprek. Daar kwam ze op voor een acteur die door een andere acteur beledigd werd. 

Eloise: shop tweedehands kleding! 

Met haar baan als influencer wil ze haar volgers aanmoedigen om duurzamere keuzes te maken. Haar 410 duizend volgers konden onlangs zien hoe de gravin een pleidooi gaf voor meer tweedehands kleding. Het is wat haar beter dan elke keer opnieuw wat van een fast fashion modeketen te kopen. "Er zijn zo veel leuke kleren op deze wereld en ze worden gewoon niet gedragen. Dus misschien even kijken hoe je het vindt," zo schrijft ze op haar Instagram. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--