Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Deense prins is vandaag 18 jaar geworden

22 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prins Felix is woensdag meerderjarig geworden. Volgens het Deense hof viert hij zijn achttiende verjaardag in besloten kring met familie en vrienden. Dat is gebeurd in het zuiden van Frankrijk, zo laat een Instagram-post van het Deense hof zien. Felix is met zijn broer prins Nikolai en vader prins Joachim en diens tweede gezin op vakantie in Cahors, op het wijngoed van zijn grootouders, het Château de Cayx.

Ook Felix' moeder gravin Alexandra, die in 2005 scheidde van Joachim, was aanwezig bij het verjaardagsfeest zodat de jarige met zijn beide ouders kan feesten. De prins, die na de zomer naar de derde klas van het Hellerup Gymnasium gaat, heeft altijd bij zijn moeder gewoond.

Voor Alexandra, gravin van Frederiksborg, markeert woensdag een belangrijke verandering in haar eigen leven. Enkele jaren geleden namelijk besloot ze de toelage van ruim 350.000 euro die ze van de Deense staat krijgt op de achttiende verjaardag van haar jongste zoon te laten stopzetten. Dit ondanks het feit dat de zogenoemde apanage haar voor het leven was verleend.

Lees verder onder de foto's.

"Het is duidelijk dat ik verder moet met mijn leven. Ik geloof erin dat wanneer één deur zich sluit, het belangrijk is nieuwe deuren te openen", verklaarde Alexandra (55) haar beslissing. "Maar het is een beetje moeilijk om nieuwe deuren te openen, als je de oude ook openhoudt."

Op de foto's van het verjaardagsfeest is het hele gezin bij elkaar te zien, met Deense vlaggetjes in de hand. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--