Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze koninklijke items gingen onder de hamer

10 december 2019 · Leestijd 2 min

Items uit de collecties van de royals doen het goed op veilingen! De onderbroek van de Britse koningin Victoria werd in 2011 voor bijna 11.000 euro afgehamerd, een veiling met onder andere juwelen van de Franse koningin Marie-Antoinette bracht in 2018 zo'n 47 miljoen op en vorig jaar ging een bijzondere tekening uit de collectie van prinses Christina voor ruim 8 miljoen over de toonbank. Deze en volgende week gaan er opnieuw diverse koninklijke stukken onder de hamer.

Diana's 'Travolta'-jurk

Diana_Jon_Travolta_dansen.jpg

De beroemde jurk van prinses Diana, die ze in 1985 tijdens een bal in het Witte Huis droeg, is deze week tevergeefs aangeboden op een veiling in Londen. De jurk had rond de 400.000 euro moeten opbrengen, maar dat bedrag werd niet gehaald. Dat meldt persbureau Reuters.

De jurk werd beroemd door foto's waarop Diana danste met acteur John Travolta. De fluwelen jurk werd in 2013 wel geveild, toen voor een bedrag van 240.000 pond, omgerekend 280.000 euro. Het Londense veilinghuis Kerry Taylor Auctions verkocht nog twee andere, minder dure jurken uit de collectie van prinses Diana. Die werden wel verkocht.

Het koffertje van Meghan

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Binnenkort kun je een stukje Meghan in huis halen. Lang voordat Meghan Markle een rol in Suits kreeg en voordat ze de hertogin van Sussex werd, was ze model en werkte ze als koffermeisje in het tv-programma Deal or No Deal.

Het originele koffertje met nummer 24 uit het tv-programma wordt komende week verkocht op een veiling in Californië. Het koffertje zal naar verwachting tusssen de 3500 en 5500 euro opleveren. 

Bakkers klaar...

Een stuk uit de bruidstaart van koningin Victoria en prins Albert.
Een stuk uit de bruidstaart van koningin Victoria en prins Albert.

Naast een van haar onderbroeken werd ook een stuk van de bruidstaart van koningin Victoria van Groot-Brittannië (uit 1840!) te koop aangeboden. Dit was in 2014 niet de eerste, en zeker niet de laatste opmerkelijke verkoop van koninklijke memorabilia. Ook plakken uit de bruidstaart van prins Charles en Diana, koningin Elizabeth en Philip, én William en Catherine gingen onder de hamer!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--