Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze nieuwe taak is Catherine op het lijf geschreven

20 maart 2019 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge wordt beschermvrouwe van het Foundling Museum in Londen. Dit maakte Kensington Palace dinsdag bekend, voorafgaande aan het bezoek van Catherine aan het vondelingenmuseum, waar Kate meer te weten kwam over de invloed van kunst op het leven van kwetsbare kinderen.

Catherine bekeek er de tentoonstelling 'Bedrooms of Londen', een verzameling foto's die de levensomstandigheden van achtergestelde kinderen in Londen laat zien.

De echtgeote van prins William bezocht het museum ook in 2017 bij de start van het programma om jongeren de vaardigheden bij te brengen om workshops in het museum te geven. Dinsdag sprak Kate de jongeren die zijn geslaagd voor de cursus.

Lees verder onder de foto's.

De hertogin is geïnteresseerd in kunst, maar ook in het ondersteunen van kwetsbare gezinnen. Als beschermvrouwe kan ze laten zien dat kunst en creativiteit van positieve invloed zijn op het emotionele welzijn. "Haar steun is een grote stimulans voor ons werk om de levens van kwetsbare jongeren te transformeren door kunst", zei museumdirecteur Caro Howell.

Het vondelingenmuseum behandelt de geschiedenis van het in 1793 opgerichte Foundling Hospital, de eerste liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk. Het museum bezit ook een kunstcollectie. Het museum werkt met hedendaagse kunstenaars, schrijvers en musici om leerprogramma's te ontwikkelen voor jongeren.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--