Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 5 outfits gingen mee in Máxima's koffer naar Duitsland

9 juli 2021 · Leestijd 3 min

Afgelopen week reisde het koningspaar af naar Berlijn voor het staatsbezoek aan Duitsland. Dit bezoek was het slotstuk van de bezoeken aan alle deelstaten in Duitsland, die de koning en koningin sinds de inhuldiging in 2013 aflegden. Het is ook altijd de vraag wat de koningin draagt op deze bezoeken. We zetten de outfits van deze week voor je op een rij!

Maandag

Bij de aftrap van het staatsbezoek zien we koningin Máxima in een nieuwe outfit. Het gaat om een japon van modehuis Natan. Bijzonder aan de jurk is dat het is beschilderd door de Argentijnse kunstenaar Pablo Piatti. Dat deed hij toen de japon zelf al gemaakt was was, schrijft Máxima-watcher Josine Droogendijk. Een prachtige combinatie van kunst en mode als je het ons vraagt!

Deze outfit was de enige nieuwe die de koningin ons liet zien. Voor de rest dook zij in haar garderobe om lekker te recyclen. Benieuwd waar ze voor koos? Lees dan snel verder!

Maandagavond is het staatsbanket in Schloss Bellevue in Berlijn. Máxima verschijnt in een prachtige japon van Jan Taminiau. We zagen de jurk eerder bij de 50e verjaardag van koning Willem-Alexander in 2017, en het 50e verjaardagsfeest van prins Frederik van Denemarken. Bijzonder aan het ontwerp is dat Taminiau zich voor het dessin liet inspireren door de Japanse Zaal op Paleis Huis ten Bosch.

Dinsdag

Op de tweede dag van het staatsbezoek gaan we voor Máxima's outfit terug naar 2019. Dan is zij samen met de koning aanwezig bij Royal Ascot, de belangrijkste paardenraces in Engeland. Daar draagt ze deze japon van Natan, met een heel bijzonder hoofddeksel met veren van ontwerpster Berry Rutjes.

Dinsdagavond is het tijd voor de contraprestatie. Het koningspaar biedt Duitsland als dank voor het staatsbezoek een een concert aan van het 'eigen' orkest van koningin Máxima: het Concertgebouworkest waarvan zij beschermvrouwe is. 

De koningin draagt een prachtige kanten gelaagde japon van Valentino. Ze droeg deze eerder tijdens het feest op de avond voorafgaand aan het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène van Monaco. 

Woensdag

De derde dag van het staatsbezoek is een vreemde dag. De avond ervoor is misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam. De dag begint met een reactie van de koning. Lees er hier alles over.

Koningin Máxima draagt wederom Natan, een zeegroen ensemble dat we kennen van het staatsbezoek aan Indonesië in 2020. Ze kiest nu voor een andere riem, kapsel en hoofddeksel. Dat maakt het geheel weer een heel andere outfit!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--