Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze royals eten veganistisch, vegetarisch of flexetarisch

1 november 2023 · Leestijd 3 min

Op 1 november is het Wereld Veganismedag! Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de voordelen van veganisme voor mens, dier en aarde. Steeds meer mensen proberen bewuster om te gaan met wat ze consumeren en kiezen ervoor om minder of zelfs geen vlees, vis of zuivel te eten. En ook de royals doen dat.

Verschillende royals dragen hun steentje bij door vegetarisch of veganistisch te eten. Wij zochten voor je uit welke royals dat stukje vlees liever laten staan!

Sofia van Zweden

In 2019 laat Sofia zien dat de smaragden ook kunnen worden vervangen voor turkooizen!
Prinses Sofia in 2019.

"Het is geen geheim", antwoordde koning Carl Gustaf op de vraag van de krant 'Aftonbladet' wie van de Zweedse royals geen vlees eet. "Prinses Sofia is vegetariër." De vrouw van prins Carl Philip eet geen vlees en vis. Daarnaast zijn er leden van de koninklijke familie die volgens de koning bewust minder vlees eten. De Zweedse vorst vertelde ook dat hij geregeld vegetarisch eet en daar erg van geniet. Bij het Slot Stenhammar verbouwt hij op biologische wijze groenten.

Meghan en Harry

Meghan_Harry_dinner.jpg

Prins Harry en hertogin Meghan zetten zich maar wat graag in voor een betere wereld en daarbij hoort ook het eten van minder dierlijke producten. Het koppel eet niet volledig veganistisch, maar Meghan laat in 2015 aan het Canadese tijdschrift 'Best Health' weten dat ze doordeweeks veganistisch eet. In het weekend eet ze af en toe vlees-, vis- of zuivelproducten. Of de hertog en hertogin van Sussex nog steeds grotendeels vegan eten, is niet bekend. In andere interviews vertelde Meghan zelfs dat zij en Harry hun eigen biologische groentetuin hebben en dat ze hun kinderen Archie en Lillibet opvoeden met een veganistische levensstijl.

Koning Charles

prins_Charles_dinner.jpg

Klimaatkoning Charles, zoals het Britse staatshoofd ook wel eens genoemd wordt, zet zich al jaren in voor een groene wereld. En dat trekt hij ook daar naar zijn eigen voedingspatroon. Eén dag in de week zou hij volledig veganistisch eten en twee keer per week skipt hij vlees of vis. Helemaal vegan of vegetarisch is Charles dus niet, maar hij is erg gepassioneerd over biologisch eten en probeert zoveel mogelijk vleesvrij te eten. Net zoals Meghan en Harry heeft de prins zijn eigen moestuin bij Clarence House waar hij groenten kweekt, die hij zelfs aan de dinergasten zou serveren. 

Prinses Beatrice

Beatrice_garden.jpg

Britse kranten schreven in 2019 dat prinses Beatrice, de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, alleen nog maar veganistisch at. Ze gaf in dat jaar ook een feest met enkel veganistisch eten (incl. zuivelvrije taart).

Koningin Letizia

Letizia_gala_dinner.jpg

Hoewel koningin Letizia niet strikt vegetarisch is, is ze bekend met het volgen van het Perricone-dieet. De focus bij dit dieet ligt op biologisch eten en gezonde vetten, zoals in noten, peulvruchten en vis. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--