Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals zijn vegetariër

9 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Sofia van Zweden, de Britse prins Charles en koningin Letizia van Spanje hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn heel bewust bezig met hun voeding. In de Week van de Duurzaamheid zetten we deze royals in de spotlights!

Sofia van Zweden

In 2019 laat Sofia zien dat de smaragden ook kunnen worden vervangen voor turkooizen!
In 2019 laat Sofia zien dat de smaragden ook kunnen worden vervangen voor turkooizen!.

"Het is geen geheim", antwoordde koning Carl Gustaf vorig jaar op de vraag van de krant Aftonbladet wie van de Zweedse royals geen vlees eet. "Prinses Sofia is vegetariër." De vrouw van prins Carl Philip eet geen vlees en vis. Daarnaast zijn er leden van de koninklijke familie die volgens de koning bewust minder vlees eten. De Zweedse vorst vertelde ook dat hij geregeld vegetarisch eet en daar erg van geniet. Bij het slot Stenhammar verbouwt hij op biologische wijze groente.

Lees verder onder de foto.

Meghan en Harry

Meghan_Harry_dinner.jpg

Ook het Britse koningshuis heeft leden die een vegetarisch eetpatroon volgen voor hun persoonlijke gezondheid alsook voor een duurzamer levensstijl. Meghan gaat helemaal voor veganistische of pescotarische gerechten en is een voorstander van meer plantaardig eten. In eerdere interviews heeft ze zelfs onthuld dat zij en echtgenoot Harry hun eigen biologische groentetuin hebben en dat ze hun kind Archie opvoeden met een veganistische levensstijl.

Lees verder onder de foto.

Prins Charles

prins_Charles_dinner.jpg

Prins Charles is erg gepassioneerd over biologisch eten en probeert zich zoveel mogelijk aan een vleesvrij dieet te houden. Net zoals Meghan en Harry heeft de prins zijn eigen moestuin bij Clarence House waar hij groenten kweekt, die hij aan de dinergasten zou serveren. De media heeft vaak over de fitheid van de prins geschreven en complimenten gemaakt voor zijn gezonde levensstijl.

Lees verder onder de foto.

Prinses Beatrice

Beatrice_garden.jpg

Sinds 2019 eet prinses Beatrice nog uitsluitend veganistisch. Ook vierde ze dat jaar haar verjaardag met een compleet veganistisch diner voor alle gasten. 

Lees verder onder de foto.

Koningin Letizia

Letizia_gala_dinner.jpg

Hoewel koningin Letizia niet strikt vegetarisch is, is ze bekend met het volgen van een Perricone-dieet. De focus bij dit dieet ligt op biologisch eten en gezonde vetten, zoals in vis. Dus, zelfs als de koningin niet helemaal vegetarisch is, geeft ze nog steeds het voorbeeld door de nadruk te leggen op gezond en biologisch eten.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--