Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze streek bezoekt het koningspaar deze zomer

6 juli 2023 · Leestijd 2 min

Op dit moment genieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog van hun vakantie, maar het eerste bezoek na de vakantie staat alweer gepland. Het koningspaar reist eind volgende maand naar Gelderland voor een streekbezoek aan de Gelderse Vallei. De rode draad tijdens de bezoeken zullen de transformaties zijn die de streek heeft ondergaan.

Donderdag 31 augustus bezoeken ze de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen. Deze gemeenten onderzoeken hoe zij het industrieel en natuurhistorisch erfgoed in de streek kunnen behouden door die nieuwe bestemmingen en functies te geven. Daarnaast komen tijdens het bezoek thema's als het vrijwilligersleven en sport in de regio aan bod.

Máxima_Willem-Alexander_Atomium

Willem-Alexander en Máxima wandelen in Nijkerk onder meer over het Appelpad, waar ze geïnformeerd worden over het onderhoud van deze wandelroute. In Barneveld gaan ze langs bij een expertisecentrum op het gebied van pluimvee en in Scherpenzeel praten de koning en koningin met vrijwilligers in de zorg, de recreatieve en culturele sector en in het sociaal domein. Bij het bezoek aan Ede staat onder meer een korfbaldemonstratie bij de lokale vereniging op het programma en in Wageningen bezoekt het koningspaar de studentenvereniging.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--