Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze twee passies komen mooi samen voor Carl Philip

12 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Carl Philip heeft dinsdag op digitale wijze een tentoonstelling van natuurfoto's geopend. In de expositie staat het nationale stadspark in Stockholm centraal, dat dit jaar het 25-jarig jubileum viert. Destijds was het zijn vader Carl Gustaf die het stadspark opende.

"Zelf heb ik een grote interesse in natuur en fotografie", vertelt Carl Philip in een video op Instagram. "Toen ik de foto's zag, viel het me op dat ze niet alleen mooi zijn, maar ook de diversiteit tonen die er in het park bestaat."

De prins wil "niet zo ver gaan" om het park het "hart van Stockholm" te noemen, maar noemt het wel de "groene longen" en een belangrijk onderdeel van de stad. "Misschien staan wij dit jaar meer dan ooit open voor ervaringen in onze omgeving. Ik hoop dat de tentoonstelling door velen zal worden gezien."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Carl Philip viert dit jaar net als vele anderen vakantie in eigen land. De prins beloofde op Instagram foto's te delen van de favoriete hotspots van hem en zijn gezin. "We willen laten zien dat ons prachtige land fantastische mogelijkheden biedt voor een leuke en actieve vakantie." 

Een van zijn lievelingslocaties is het kleine eiland Blå Jungfrun, zo onthulde hij. Volgens de prins vinden bezoekers er alles. "Gladde kliffen, kiezelstranden, weelderig loofbos, grotten en een fantastisch uitzicht op 86 meter boven zeeniveau", schrijft hij bij een paar foto's van het eiland. "Een echt avontuur."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--