Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze vijf royals vierden afgelopen weekend hun verjaardag

17 april 2023 · Leestijd 3 min

Afgelopen weekend vierden maar liefst vijf royals hun verjaardag. Koningin Margrethe, koning Filip, prinses Eléonore, groothertog Henri en zijn zoon prins Sébastien konden dit weekend de taart aansnijden. Ook werd van allemaal een nieuwe foto gedeeld om hen in het zonnetje te zetten. Benieuwd hoeveel kaarsjes er op de koninklijke taarten stonden en hoe de foto's eruit zien? Wij nemen de jarigen nog even met je door.

Koning Filip

Koning Filip vierde afgelopen zaterdag zijn verjaardag. De Belgische vorst mocht 63 kaarsjes uitblazen. Speciaal voor deze gebeurtenis deelde het Belgische hof een nieuwe foto van de koning met de tekst '' er hangt een verjaardag in de lucht …''.

Leuk feitje: De koning heeft een grote passie voor ruimtevaart. Zo was hij in 1992 bij het vertrek van Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte en ontmoette hij onlangs Raphaël Liégeois, een nieuwe Belgische astronaut.  Afgelopen week was koning Filip samen met zijn zoon prins Gabriël in Frans-Guyana om de lancering van een ruimtesonde bij te wonen. 

Tekst gaat verder onder foto. 

Snapinsta.app_341019464_582184143881055_229651129766024193_n_1080

Prinses Eléonore

Het was dubbelfeest in de koninklijke familie van onze zuiderburen, want de jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, prinses Eléonore, vierde ook haar verjaardag dit weekend. De prinses werd zondag 15 jaar. Het Belgische hof deelde twee stijlvolle foto's van de jarige prinses. 

Leuk feitje: Eléonore is erg muzikaal en sportief. Zo houdt de prinses onder meer van zwemmen, tennis, zeilen en speelt zij graag op haar viool.

Lees verder onder de nieuwe foto's. 

eleonore_nieuwe_foto_2023
Prinses Eléonore in 2023.
eleonore_nieuwe_foto_2023

Groothertog Henri & prins Sébastien

Dubbel feest in Luxemburg! Groothertog Henri en zijn jongste zoon prins Sébastien mochten zondag ook de verjaardagstaart aansnijden. Henri is 68 jaar geworden en Sébastien kon het glas heffen op 31 levensjaren. 

Leuk feitje: Henri is sinds 2000 groothertog van Luxemburg. Hij is getrouwd met Maria Teresa met wie hij vijf kinderen heeft. Sébastien is zevende in lijn van troonopvolging. Voor zover bekend heeft de prins geen officiële relatie. 

Lees verder onder de nieuwe foto's

henri_nieuwe_foto_2023
sebastien_nieuwe_foto_2023

Koningin Margrethe 

Ook in Denemarken was het feest. Daar vierde koningin Margrethe haar 83e verjaardag. De vorstin zit al sinds 1972 op de troon en is erg geliefd bij het Deense volk. Margrethe zwaaide op haar verjaardag, in het bijzijn van haar familie, naar de toegestroomde menigte. Dit deed zij vanaf het balkon van kasteel Amalienborg in Kopenhagen. 

Leuk feitje: koningin Margrethe is peetmoeder van koning Willem-Alexander. Verder is zij een liefdevolle oma van haar acht kleinkinderen. Zij waren zondag dan ook van de partij om het feestje van hun grootmoeder mee te vieren. 

margrethe_2023_nieuwe_foto
2023: Het Deense hof deelt een nieuwe foto van koningin Margrethe.

Lees en zie in dit artikel meer over de 83 verjaardag van koningin Margrethe:

Koningin Margrethe viert 83e verjaardag met complete familie

Lees ook over:

Koningin Margrethe viert 83e verjaardag met complete familie

Beeld: @courgrandducale, @detdanskekongehus & @belgianroyalpalace. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--