Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Diana's Decades, de docu-reeks over 30 jaar Diana is vanaf 2 augustus te zien op NPO 2

31 juli 2023 · Leestijd 2 min

In de documentairereeks Diana Decades duiken we in het leven van prinses Diana. In drie delen komen haar hoogte- en dieptepunten voorbij. We zien hoe een onbekend meisje de aandacht krijgt van kroonprins Charles en daarmee in één klap wereldberoemd wordt. Maar helaas is het niet alleen maar pracht en praal in het leven van de prinses van Wales.

Vanaf woensdag 2 augustus zendt NPO 2 een driedelige documentairereeks uit over het leven van Lady Di. In Diana's Decades zien we hoe het leven van de Britse in drie decennia drastisch verandert. Aan de hand van getuigenissen van journalisten, fotografen en ontwerpers bespreken we de meest benoemingswaardige gebeurtenissen uit haar leven. 

Diana's leven in drie delen uitgebeeld 

Het eerste deel begint met de kennismaking met de verlegen vriendin van de Britse kroonprins Charles. Door haar huwelijk met Charles transformeert ze in een moderne prinses die veel bewondering weet af te dwingen. Ook zien we hoe ze ontpopt als moeder wanneer ze in 1982 bevalt van prins William en later in 1984 zoon prins Harry verwelkomt.

Lees verder onder de foto. 

verloving_prins_Charles_en_Diana_Spencer.jpg
De verloving van prins Charles en Diana Spencer in 1981.

In het tweede deel van de documentairereeks zien we hoe de populariteit van de prinses de spuitgaten uitloopt. Diana ontwikkelt een eigenzinnige en smaakvolle kledingstijl en zet zich in voor goede doelen. Als een van de weinigen knuffelt zij openlijk met aids-patiënten en bezoekt ze rampgebieden. Door haar toegankelijke uitstraling krijgt ze de naam 'people's princess'. 

Lees verder onder de foto. 

diana-princess-prinses.jpg

Het derde deel gaat uiteraard over het tragische ongeluk in Parijs. Maar we zien ook hoe haar huwelijk met prins Charles uit elkaar valt en de media ermee aan de haal gaat. 

Lees verder onder de foto. 

Interview_prinses_Diana.jpg

Nieuwsgierig naar de documentairereeks Diana's Decades? De drie delen worden vanaf woensdag 2 augustus wekelijks om 22:09 uur uitgezonden op NPO 2. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--