Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit baart prins Charles grote zorgen

19 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins Charles maakt zich grote zorgen over de jeugdwerkloosheid in Groot-Brittannië als gevolg van het coronavirus. Volgens hem heeft de jeugd "meer dan ooit" hulp nodig, nadat uit nieuwe cijfers is gebleken dat het aantal jongeren dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt in twee maanden tijd is verdubbeld.

"Jeugdwerkloosheid kan een vreselijke neerwaartse spiraal veroorzaken", zegt Charles in een videoboodschap, opgenomen voor zijn liefdadigheidsinstelling The Prince's Trust. "Die kan invloed hebben op de geestelijke gezondheid en leidt tot een laag gevoel van eigenwaarde, armoede, dakloosheid, of erger."

De prins benadrukte dat jongeren in zware economische tijden het zwaarst getroffen worden, met name in de horeca- en toerismebranche. De liefdadigheidsinstelling van de prins, die jongeren helpt op het goede spoor te komen, heeft daarom een speciale website opgericht die jonge Britten aan een geschikte baan moet helpen.

Charles heeft The Prince's Trust opgericht om jongeren en volwassenen tussen de 11 en 30 jaar te helpen die werkloos zijn, worstelen op school of dreigen buitengesloten te worden.

Hoog bezoek

President_Marcon_welkom_Clarence_House.jpg

De prins en zijn echtgenote Camilla kregen donderdag in Clarence House bezoek van de Franse president Emmanuel Macron. Het was voor het koninklijk paar hun eerste officiële bezoek sinds de uitbraak van de coronacrisis.

President Macron was in de Britse hoofdstad om te vieren dat exact tachtig jaar geleden de Franse generaal Charles de Gaulle opriep tot verzet tegen Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Le Gaulle verkondigde zijn verzetsoproep via de radio vanuit Londen. Tijdens een speciale ceremonie legde het drietal onder meer een krans bij een standbeeld van de voormalig generaal.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--