Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit deden de royals zoal in het afgelopen weekend

1 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De meeste Europese royals genieten momenteel van hun zomervakantie. De Spaanse koning Felipe arriveerde afgelopen vrijdag met zijn vrouw en dochters op Mallorca, waar het koningspaar hun vrije tijd met enkele werkzaamheden zal combineren. Zo woonde koningin Letizia het slotgala van het filmfestival van Mallorca bij.

Op het filmfestival reikte koningin Letizia zondagavond onder meer de Masters of Cinema Award uit. Deze onderscheiding ging naar de Franse actrice en producente Isabelle Huppert.

Koning Felipe was een dag eerder te vinden in de haven van Palma de Mallorca. De Spaanse vorst stapte aan boord van zijn Aifos-boot voor een eerste training voor de Copa del Rey de Vela, een zeilwedstrijd die sinds 1982 in de baai van Palma wordt gehouden. Felipe doet al vele jaren mee aan de zeilcompetitie.

Lees verder onder de foto's.

Koningin-Letizia-uitreiking-award-filmfestival-Mallorca
Koning-Felipe-op-zeilboot-Mallorca

Ook Catherine, de hertogin van Cambridge, was dit weekend op het water te vinden. De echtgenote van prins William stapte zondag aan boord van een catamaran voor een vriendschappelijke race voorafgaand aan de daadwerkelijke Sail Grand Prix in Plymouth. Gekleed in een professionele wetsuit nam Catherine plaats naast de meervoudig Britse zeilkampioen Sir Ben Ainslie.

Voor prins William stond er ook een sportief uitje op het programma. De kleinzoon van koningin Elizabeth zat zondagavond op de tribune in het Wembley-stadion voor de finale van het EK vrouwenvoetbal. Tot zijn grote vreugde versloegen de Engelse voetbalsters het Duitse elftal met 2-1. Eerder op de dag plaatste William op sociale media een filmpje waarin hij en zijn 7-jarige dochter Charlotte de Engelse voetbalsters veel succes wensten.

Benieuwd wat prinses Delphine heeft gedaan dit weekend? Je leest 't onder de foto's en video.

Hertogin-Catherine-catamaran
Prins-William-feliciteert-Engelse-voetbalsters

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Delphine was zaterdag samen met haar man Jim O'Hare op het Belgische muziekfestival Tomorrowland. De halfzus van koning Filip is fan van elektronische muziek en besloot daarom een kaartje te kopen. "Het is ook de muziek waar ik op jog", zo vertelde ze aan VRT NWS. Het stel kreeg op het festival ook een rondleiding. Delphine had niet verwacht dat het zo "classy" en "cool" zou zijn.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--