Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit jaarlijkse uitje van Elizabeth zal ze moeten missen

18 mei 2020 · Leestijd 2 min

In het Verenigd Koninkrijk begint maandag de Virtual Chelsea Flower Show, de beroemde Britse bloemen- en plantententoonstelling. Vanwege de coronacrisis vindt het evenement dit jaar voor het eerst in de geschiedenis virtueel plaats. Koningin Elizabeth heeft als beschermvrouwe van de organisatie een open brief geschreven over de expositie.

"Mijn familie en ik vonden het altijd een genot om de show te bezoeken. Ik begrijp dat uw leden en supporters teleurgesteld zullen zijn dat ze de voorstelling dit jaar niet fysiek kunnen bezoeken", aldus de Queen in haar schrijven aan de organisatie.

Ook haar grootmoeder, Queen Mary, wordt aangehaald in de brief. Zij bezocht de Chelsea Flower Show in 1916 voor het eerst en zou het volgens Elizabeth "geweldig vinden dat zo veel mensen vandaag de dag zo enthousiast zijn over tuinbouw en dat tuinieren een populaire hobby is gebleven."

Elizabeth is bovendien blij dat de organisatie wel tuinadviezen en virtuele sessies op haar website aanbiedt. "Terwijl u zich aanpast aan de huidige omstandigheden, hoop ik dat u nog wel van dit unieke evenement kan blijven genieten."

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Elizabeth is ieder jaar vaste bezoeker van de Chelsea Flower Show. Voordat de bloemenshow voor het grote publiek open is, neemt ze graag een kijkje.

Vorig jaar liet ze zich rondleiden door onder anderen hertogin Catherine. De echtgenote van prins William ontwierp voor de editie 2019 een showtuin met als thema 'Back to Nature Garden'.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--