Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zie je in onze uitzending

23 september 2022 · Leestijd 2 min

In de week van Prinsjesdag nemen we je mee op een koninklijke fietstocht in en rond Den Haag. Hier is het werkpaleis van de koning: Paleis Noordeinde, en het woonpaleis: Paleis Huis ten Bosch. Maar er is zoveel meer in de hofstad om langs te fietsen!

Kunsthistoricus Paul Rem en etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo laten ons zien wat er zo knus is aan het Anna Paulownaplein. Ze fietsen langs de Kloosterkerk; waar prinses Ariane in 2007 werd gedoopt, maar waar koning Willem I al ter kerke ging! Ook brengen ze een bezoek aan het Nationaal Monument: 'Oranjehotel'. En, heel actueel: de Beach Club in Scheveningen waar Amalia en Alexia achter de bar hebben gestaan.

Lees verder onder de foto.

Paul-Rem-en_Anne-Marie-van-Leggelo_strand

Verder zie je een overzicht van het laatste koninklijke nieuws met uiteraard een terugblik op de eerste Prinsjesdag van prinses Amalia.

En we starten met de serie Jan Zoekt Uit. Blauw Bloed-verslaggever Jan Wagter gaat langs bij verschillende deskundigen om voor jou alle kennis te verzamelen die je nodig hebt om een échte koningshuisdeskundige te worden! In deze aflevering: wat als de koning ziek is op Prinsjesdag?

De herhaling is zondag te zien om 09:30 uur op NPO 1. De aflevering is ook hieronder te bekijken.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--