Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zie je zaterdagavond in de nieuwe aflevering van Blauw Bloed

3 dagen geleden · Leestijd 2 min

Zaterdagavond zie je weer een gloednieuwe aflevering van Blauw Bloed. Presentatrice Anne-Mar Zwart neemt met koningshuisdeskundigen Tirza van der Graaf en Rick Evers het koninklijke nieuws van de afgelopen week door. Zo was koningin Máxima drie dagen in Marokko. Rick Evers reisde met haar mee en vertelt ons alles over dit bezoek.

In het weekoverzicht zien we koning Willem-Alexander op de waterconferentie van de Verenigde Naties. Daar gaf hij een belangrijke toespraak. Verder was koning Felipe van Spanje bij een militaire oefening op Mallorca. Ook de Britse prins William was deze week bij Defensie te vinden. Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Polen sprak hij met militairen. Later op de dag ging William langs bij opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen. 

Lees verder onder de foto's. 

ANP-465542306
ANP-465532417
William polen opvangcentrum-

Koningin Máxima was afgelopen week ook niet in Nederland. Zij maakte, in haar rol als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties, een reis naar Marokko. Royaltyverslaggever Rick Evers was erbij en vertelt ons in de studio alles over dit bezoek. 

Máxima in Marokko

Prinses Beatrix vierde vrijdag het 160-jarig bestaan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek mee. Dit Arnhemse museum en kenniscentrum gaat over het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Blauw Bloed was erbij en doet uitgebreid verslag. 

Beatrix bezoekt Bronbeek, 2023

In aanloop naar het 10-jarig koningschap van koning Willem-Alexander zetten wij de komende weken alvast zijn voorvaderen op een rijtje. Historicus Herman Pleij laat ons kennismaken met koning Willem I.

Koning Willem I, c. 1819.
Koning Willem I, c. 1819.

Beeld: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--