Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk de nieuwste uitzending van Blauw Bloed nu online!

26 november 2022 · Leestijd 2 min

De Grondwet bepaalt dat de Koning onschendbaar is en dat de minister-president verantwoordelijk is voor het doen en laten van het staatshoofd. Een lastige constructie? Het zorgt in ieder geval regelmatig voor wrijving. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel en politiek verslaggever Thomas van Groningen nemen de wisselwerking tussen monarchie en politiek onder de loep.

In de serie 'Jan Zoekt Uit' verzamelt verslaggever Jan Wagter alle royal basics om van jou een echte koningshuisdeskundige te maken! Ondanks dat de koning zijn kinderen laat dopen en de woorden "zo waarlijk helpe mij God almachtig" uitsprak, is het geloof van de Oranjes tóch een privékwestie. Waarom? Royaltydeskundige Simone Lamain legt het uit.

En je ziet een overzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. Koning Charles was voor het eerst gastheer bij een staatsbezoek. Koningin Máxima haalde haar oude spijkerbroek door de versnipperaar bij een bezoek aan het duurzame kledingbedrijf MUD Jeans. En de Monegaskische royals vierden de nationale feestdag met een mis en militaire parade. Dit en meer zie je in onze uitzending!

Blauw Bloed is er zaterdag 26 november om 09:30 uur op NPO 1. Vanwege het WK Voetbal zijn we er deze week niet op de vrijdagmiddag.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--