Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de koninklijke mijlpalen en kroonjaren van 2021!

4 januari 2021 · Leestijd 4 min

2021 is eindelijk hier en het heeft flink wat voor ons in petto. Van een 100ste verjaardag tot drie verwachte baby's... het belooft een jaar te worden met memorabele momenten. Dit zijn de mijlpalen die eraan zitten te komen en je alvast in je agenda kan zetten!

Máxima

2011: Máxima poseert met al haar gasten in het Concertgebouw in Amsterdam voorafgaand aan het
2011: Máxima poseert met al haar gasten in het Concertgebouw in Amsterdam voorafgaand aan het concert dat het Koninklijk Concertgebouworkest gaf ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Zo'n samenkomst zit er waarschijnlijk dit jaar niet in...

We leven er al een tijdje naartoe met onze speciale maandagartikelen... Máxima wordt dit jaar vijftig! Onze koningin viert haar verjaardag op 17 mei. Maar hoe is nog even de vraag. Bij haar veertigste verjaardag in 2011 werd flink gefuifd, onder meer in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Van heinde en ver waren ook koninklijke gasten gekomen, naast Máxima's familie uit Argentinië. Er werd tot diep in de nacht gefeest.

Vier jaar geleden pakten de Oranjes ook uit voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander, maar voor dit jaar is alles nog ongewis. Samenkomsten buiten het eigen huishouden zijn immers beperkt en reizen zonder legitieme reden worden afgeraden.

Achttien

Amalia.jpg

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de verjaardag van Máxima. Iedereen die een verjaardag of jubileum wil vieren, heeft daar voorlopig mee te maken. Prinses Amalia die op 7 december achttien jaar en daarmee meerderjarig wordt, maakt wat dat betreft meer kans op soepelere regels dan haar moeder in mei.

Sweet sixteen

Alexia.jpg

Alexia bereikt in 2021 de leeftijd van zestien jaar en mag dan ook haar sweet sixteen gaan vieren. Haar verjaardag wordt op 26 juni gevierd. 

Porselein voor Constantijn

Laurentien_Constantijn_huwelijk.jpg
Een pasgetrouwde Constantijn en Laurentien zwaaien vanaf Paleis Noordeinde naar het publiek.

Prins Constantijn gaf op 17 mei 2001 zijn grote liefde Laurentien Brinkhorst het ja-woord. Dit jaar dus 20 jaar geleden! 

Honderd

Het Britse hof deelde vorig jaar deze foto van Elizabeth en Philip, die in 2020 hun 73ste
Het Britse hof deelde vorig jaar deze foto van Elizabeth en Philip, die in 2020 hun 73ste huwelijksjubileum mochten vieren.

Bij de buitenlandse koningshuizen springt de 'ronde' verjaardag van prins Philip eruit. De echtgenoot van koningin Elizabeth hoopt op 10 juni honderd jaar te worden. De Queen zelf wordt op 21 april 95 jaar en... er is zelfs al voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor de viering van haar zeventigjarig regeringsjubileum in 2022.

Royal babyboom

Eugenie_jack.jpg

Elizabeth en Philip kunnen dit jaar ook hun negende en tiende achterkleinkind verwelkomen. Prinses Eugenie en haar echtgenoot Jack Brooksbank verwachten een baby. Ook Zara, dochter van prinses Anne, verwacht samen met haar man Mike Tindall een kindje, een broertje of zusje voor dochtertjes Mia en Lena. Daarnaast mag Zara in 2021 ook nog veertig kaarsjes uitblazen. 

Meghan wordt veertig

Meghan.jpg

Ook Meghan wordt in 2021 veertig. Op 4 augustus viert de hertogin van Sussex haar verjaardag.

Kristallen Royal Wedding

William_catherine_wedding.jpg

De oudste zoon van prins Charles heeft ook iets te vieren... prins William en hertogin Catherine zijn namelijk dit jaar 10 jaar getrouwd! Op 29 april 2011 gaven de twee elkaar het ja-woord in Westminster Abbey.

ANP-315961628.jpg

Ook Albert en Charlène werden in 2011 in de echt verbonden. In Monaco wordt het jubileum op 1 en 2 juli gevierd... Het stel koos er destijds voor om hun huwelijk over twee dagen te spreiden.

Dubbel feest

CG_Silvia.jpg

De Zweedse koning Carl Gustaf hoopt op 30 april 75 jaar te worden en op 19 juni is hij ook nog eens 45 jaar getrouwd.

Baby nummer 3

Carl Philip en Sofia met hun kinderen in 2018.
Carl Philip en Sofia met hun kinderen in 2018.

Prins Carl Philip en prinses Sofia verwelkomen in 2021 hun derde kindje. Het broertje of zusje voor de prinsjes Alexander en Gabriel wordt in de lente verwacht.

Robijnen in Luxemburg

Henri_Maria_Theresa.jpg

Ook groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg mogen een jubileum vieren. Op Valentijnsdag markeren zij hun robijnen (veertig jaar) huwelijk.

Guillaume

Winterfoto_Guillaume_Stephanie_en_Charles.jpg

Oudste zoon erfgroothertog Guillaume viert op 11 november zijn veertigste verjaardag.

Twintig

csm_Elisabeth_blauwe_jurk_a04c212369.jpg

Prinses Elisabeth wordt op 25 oktober twintig jaar. Twee jaar geleden werd haar achttiende verjaardag door onze zuiderburen groots gevierd met speeches en een speciale fotoserie. In 2021 verwachten we een kleiner feestje.

De parelkoning

Harald_2.jpg

Een bescheiden regeringsjubileum is er op 17 januari voor koning Harald van Noorwegen. De vorst zit dan dertig jaar op de troon en viert een parel jubileum. Hij kan er in ieder geval vanuit gaan dat hij zijn feestje niet groots kan vieren, dat heeft het Noorse hof al bekendgemaakt. 

Haakon en Mette-Marit

Mette_Marit_Haakon_huwelijk.jpg

Op 25 augustus 2001 trapten kroonprins Haakon en Mette-Marit Tjessem Høiby af met het eerste koninklijke huwelijk van de 21ste eeuw. In 2021 is dat alweer twintig jaar geleden. Nog een paar jaartjes en de twee kunnen hun zilveren jubileum vieren... de tijd vliegt! 

Sarah

NORWAY ROYALS

Haakon's oudere zus Märtha Louise heeft ook iets te vieren. Zij ziet, net als Máxima, in 2021 Sarah. Op 22 september viert de prinses haar vijftigste verjaardag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--