Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de trouwfoto's van prinses Beatrice en Edoardo

19 juli 2020 · Leestijd 3 min

Vrijdag trouwden ze in het geheim: de Britse prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi. Vanavond publiceerde het Britse hof op Instagram foto's van deze bijzondere gebeurtenis. Prinses Beatrice koos voor een duurzame bruiloft, en een Nederlandse bloemist.

Op de foto's is het stel te zien voor de All Saints Chapel in Windsor waar zij elkaar gisteren in het geheim het ja-woord gaven. Eigenlijk zou het stel in mei trouwen, maar dat kon geen doorgang vinden vanwege het coronavirus. Uiteindelijk besloten ze in een zeer klein gezelschap van zo'n 20 mensen te trouwen. 

Beatrice leende van koningin Elizbeth het diadeem dat zij droeg op haar eigen huwelijksdag. Daarnaast droeg ze, heel bijzonder, een jurk van koningin Elizabeth, ontworpen door Norman Hartnell. Hij ontwierp ook de trouwjurk van koningin Elizabeth. 

Koningin Elizabeth en prins Philip waren aanwezig, zo is ook op één van de foto's te zien. De foto's werden net op tijd vrijgegeven voor het vertonen in het avondnieuws van de BBC en voor publicatie in de zondagsbladen. De opnamen mogen op geen enkele wijze worden bewerkt, zo liet de communicatieafdeling van het paleis weten. 

Zondagmiddag publiceerde het Britse hof nog twee foto's van het stel, gemaakt door dezelfde fotograaf.

Prins Andrew heeft vrijdag zijn oudste dochter prinses Beatrice naar het altaar geleid voor de huwelijksplechtigheid in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van Royal Lodge in Windsor. Dat maakte Buckingham Palace bekend in een persbericht waarin meer details over het vooraf geheim gehouden huwelijk werden gegeven.

Beatrice kreeg van haar grootmoeder koningin Elizabeth speciaal toestemming om de Royal Chapel of All Saints te gebruiken. Deze kapel, die onder de jurisdictie van het koningshuis valt, wordt door de Queen zelf ook regelmatig gebruikt wanneer ze onopgemerkt naar een kerkdienst wil. Conform de Britse coronamaatregelen was het uitgenodigde gezelschap beperkt tot de naaste familie van het bruidspaar en koningin Elizabeth en prins Philip.

Tijdens de dienst werd niet gezongen, maar wel muziek ten gehore gebracht. Het Britse volkslied werd ook gespeeld, maar niet meegezongen. Beatrice's moeder Sarah, hertogin van York, en de moeder van de bruidegom lazen ieder een favoriet gedicht van het bruidspaar voor. Christopher Woolf (4), ofwel 'Wolfie', het zoontje van de bruidegom uit een eerdere relatie, was zowel bruidsjonker als 'best man.

Bloemist

boeket.jpg

Voor haar bruidsboeket riep Beatrice de hulp in van oorspronkelijk uit Nederland afkomstige bloemisten: Patrice en haar broer Rob van Helden van RVH Floral Design uit Londen.

In het door Patrice van Helden ontworpen boeket waren onder meer jasmijn, lichtroze en crèmekleurige lathyrus, ivoren trosrozen, roze O'Hara-tuinrozen en wasbloem verwerkt. Naar koninklijk gebruik waren er ook takjes mirte uit de tuin van koningin Victoria in opgenomen. Naar een ander gebruik binnen het koningshuis is het boeket van Beatrice na het huwelijk in de Westminster Abbey bij het graf van de onbekende soldaat neergelegd.

"We gebruiken wanneer we maar kunnen Britse zomerbloemen in ons werk, en ik ben de eerste die lokaal inslaat, waar we ook zijn in de wereld", aldus Rob van Helden in een eerder gesprek ter gelegenheid van British Flowers Week. Patrice verzorgt doorgaans de logistiek voor evenementen. "Ik weet niet wat ik zonder haar zou doen."

Tekst: Blauw Bloed/ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--