Het 'geheime' huwelijk van prinses Beatrice en Edoardo
De bruiloft van prinses Beatrice en haar aanstaande man Edoardo Mapelli Mozzi was tot in de puntjes voorbereid. De grote dag zou op 29 mei 2020 traditiegetrouw plaatsvinden in het St. James's Palace in Londen. Maar dan slaat de coronapandemie toe en kan het feest niet doorgaan. Onverwachts en in kleine kring stapt het stel een tijdje later in het huwelijksbootje, op 17 juli 2020 op het terrein van de Royal Lodge in Windsor. Lees hier alles over de bruiloft van Beatrice en Edoardo, nu vier jaar geleden.
In het gezelschap van zo'n 20 mensen beloven prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi elkaar vier jaar geleden eeuwige trouw. Het Britse hof deelt een paar dagen later de foto's van het stel voor de Royal Chapel of All Saints in Windsor. Koningin Elizabeth (1926-2022) en prins Philip (1921-2021) waren aanwezig, zo is ook op één van de foto's te zien. Conform de Britse coronamaatregelen was het genodigde gezelschap beperkt tot de naaste familie van het bruidspaar.
Lees verder onder de foto's.
Something borrowed
Beatrice leende van haar grootmoeder, koningin Elizabeth, het diadeem dat zij droeg op haar eigen huwelijksdag. Daarnaast droeg ze, heel bijzonder, een jurk van haar oma, ontworpen door Norman Hartnell. Hij ontwierp ook de trouwjurk van de in 2022 overleden koningin.
Lees verder onder de foto en de post.
Speciale toestemming
Prins Andrew leidde zijn oudste dochter naar het altaar op haar bijzondere dag. Beatrice kreeg van haar grootmoeder speciaal toestemming om de Royal Chapel of All Saints te gebruiken. Deze kapel, die onder de bevoegdheid van het koningshuis valt, werd door de koningin zelf ook regelmatig gebruikt wanneer ze onopgemerkt naar een kerkdienst wilde.
Lees verder onder de foto.
Een Nederlands tintje
Voor haar bruidsboeket riep Beatrice de hulp in van oorspronkelijk uit Nederland afkomstige bloemisten: Patrice en haar broer Rob van Helden van RVH Floral Design uit Londen. In het door Patrice van Helden ontworpen boeket waren onder meer jasmijn, lichtroze en crèmekleurige lathyrus, ivoren trosrozen, roze O'Hara-tuinrozen en wasbloem verwerkt. Naar koninklijk gebruik waren er ook takjes mirte uit de tuin van koningin Victoria in opgenomen. Naar een ander gebruik binnen het koningshuis is het boeket van Beatrice na het huwelijk in de Westminster Abbey bij het graf van de onbekende soldaat neergelegd.
Lees meer over bruidsboeketten in onze artikelen over het bruidsboeket van wijlen prinses Diana en de symboliek achter het boeket van de Deense koningin Mary.
Beeld: ANP/Twitter @RoyaleVision
Geschreven door
Lydia Reitsma