Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ai! Flinke tegenvaller voor prinses Mabel

1 november 2023 · Leestijd 2 min

De jaarlijkse lijst met rijkste Nederlanders is bekendgemaakt! We hebben het dan natuurlijk over de Quote 500. Door de crisis komt niet iedereen er even voordelig vanaf, dus het is tijd om eens te kijken hoe de Oranjes ervoor staan. Zijn zij erop vooruitgegaan of toch niet?

Het vermogen van de koninklijke familie wordt geschat op 1,3 miljard euro. Daarmee stijgen zij een plekje op de Quote-lijst van de vijftig rijkste families. De familie Oranje-Nassau komt op de 10e plaats te staan. Dat is een kleine vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Toen bemachtigden de Oranjes nog de 11e plek met een vermogen van 1,2 miljard euro.

Lees verder onder de foto.

Beatrix Willem-Alexander Amalia fotosessie Lech februari 2020
Drie generaties: prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en prinses Amalia.

Maar als we inzoomen op het specifieke vermogen van een enkel familielid, heeft de Quote 500 niet voor iedereen goed nieuws. 

Flinke tegenvaller voor prinses Mabel

Prinses Mabel is net als eerdere jaren in de lijst te vinden, maar wel op een lagere plek dan voorheen. Volgens het blad raakte Mabel meer dan de helft van haar vermogen kwijt door de koersval van Adyen, waar zij aandelen van bezit. De prinses staat nu op plek 167 in de lijst met een vermogen van 330 miljoen euro. Vorig jaar stond ze nog op de 68e plek met een geschat vermogen van 680 miljoen euro.

Lees verder onder de foto.

mabel-vn-2015
2015: Prinses Mabel in New York waar zij in de marge van de VN-jaarvergadering een gesprek over kindhuwelijken leidt.

Prins Bernhard jr. blijft stabiel

Niet alleen prinses Mabel is te vinden tussen de rijken van Nederland. Ook prins Bernhard jr. weet (wederom) een plekje te veroveren in de Quote 500. Vorig jaar maakte hij zijn debuut op plek 481 in de lijst, dit jaar staat Bernhard op de laatste plaats. Ondanks dat hij wel iets gezakt is op de lijst, blijft zijn geschatte vermogen van 125 miljoen euro stabiel. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft het meeste van zijn geld te danken aan vastgoedinvesteringen en zijn softwarebedrijf Levi9. 

Willem-Alexander_Bernhard
Koning Willem-Alexander en prins Bernhard.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--