Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een gelukkig nieuwjaar van de Aziatische vorsten

1 januari 2020 · Leestijd 3 min

De Japanse keizer Naruhito heeft bij het begin van het tweede jaar van het Reiwa-tijdperk, dat begon met zijn troonsbestijging, zijn eerste nieuwjaarsontvangst gehouden. In het Keizerlijk Paleis ontving hij samen met keizerin Masako en andere leden van de keizerlijke familie de beste wensen van een grote groep genodigden.

Gelijktijdig met de ontvangst werd door het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding een nieuwjaarsboodschap van de keizer vrijgegeven. Daarin uitte de keizer zijn opluchting dat alle plechtigheden rond de troonsopvolging nu achter de rug zijn, en zei hij geroerd te zijn door alle goede wensen die hij samen met Masako mocht ontvangen.

Naruhito zei te bidden opdat er dit jaar in Japan geen rampen zullen plaatsvinden. "Mijn hart doet pijn omdat er in het afgelopen jaar door krachtige tyfoons en stortregens zoveel kostbare levens verloren zijn gegaan."

Leren van fouten

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft de bevolking in zijn nieuwjaarstoespraak opgedragen te leren van hun fouten. Dat deed de vorst  vanuit de Ampron Sathan-troonzaal in het koninklijk paleis in Bangkok.

"Bij het uitvoeren van werkzaamheden zijn fouten vaak onvermijdelijk. Men moet echter van die fouten leren en ze gebruiken als lessen voor zichzelf, anderen en de samenleving om het werkproces te verbeteren", zei de koning. "De ervaringen, kennis en vaardigheden die uit deze lessen zijn opgedaan, helpen je om jezelf te beheersen en voorkomen dat fouten worden herhaald, wat resulteert in een mooie toekomst en echte voorspoed."

De koning, die volgens berichten van buitenlandse media de jaarwisseling doorbracht in Zwitserland, wenste dat Boeddha en "alle heilige dingen die u respecteert, evenals de deugden van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote, uw families beschermen en u zegenen met een goede gezondheid en geluk gedurende het hele jaar 2020 en voor altijd".

Harmonie

Ook andere Aziatische vorsten spraken hun bevolking toe ter gelegenheid van de jaarwisseling. Koning Abdullah van Maleisië riep de Maleisiërs op een sterkere eenheid en samenwerking te smeden om te genieten van voortdurende harmonie en voorspoed met behoud van de soevereiniteit van het land in 2020.

Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei onderstreepte in zijn toespraak het belang van vrede en welvaart voor de ontwikkeling van zijn land. Zonder vrede en veiligheid wordt die ontwikkeling belemmerd, aldus de sultan, die ook maatregelen aankondigde om de werkloosheidsproblemen efficiënt, transparant en effectief aan te pakken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--