Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een prinses in de puberteit

20 januari 2016 · Leestijd 2 min

Terwijl de meeste tieners ‘selfies’ delen op sociale media en af en toe wat kattenkwaad uithalen moet prinses Amalia zich inhouden. Tijdens een belangrijke ontwikkelingsfase van haar leven zijn alle ogen op de prinses gericht. Elke grote fout die zij maakt, kan door de media opgepikt worden en zorgen voor ophef. Opvoedkundige Marina van der Wal vertelt zaterdag in Blauw Bloed welke gevolgen het voor een puber heeft om koninklijk te zijn.

Volgens opvoedkundige Marina van der Wal is het maken van fouten belangrijk in de puberteit. Voor een prins of prinses is dat niet zo gemakkelijk. Toen er in december een foto werd vrijgegeven van de prinsessen tijdens het paardrijden was er veel kritiek: 'Waarom dragen de dochters van de koning geen cap?' En zo zal het met alle foto's en nieuwsberichten over de prinses gaan. Eerdere generaties kregen er al mee te maken. Prinses Victoria van Zweden zou in haar puberteit te dik zijn, Willem-Alexander werd  ‘prins pils’ genoemd en de Deense prins Frederik moest publiekelijk zijn excuses aanbieden na het in de prak rijden van een auto. Kijk zaterdag naar Blauw Bloed voor een reportage over puberende prinsen en prinsessen!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--