Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zenuwslopende avond voor koningin Mary

29 januari 2024 · Leestijd 2 min

Denemarken speelde gisteren tegen Frankrijk in de finale van het EK handbal voor mannen. En koningin Mary zat op de tribune om 'haar' team aan te moedigen tijdens deze zenuwslopende wedstrijd.

Het handbaltoernooi vond vanaf 10 januari in Duitsland plaats en de finale werd gespeeld in Keulen. Denemarken schopte het tot de finale en kon rekenen op steun van niemand minder dan de kersverse Deense koningin Mary.

Zenuwslopende wedstrijd

De finale bleek een zenuwslopende wedstrijd te worden, waarin regerend wereldkampioen Denemarken uiteindelijk nipt verloor van Frankrijk. Toch is koningin Mary trots op het nationale Deense team. Op Instagram plaatst het Deense hof een post uit naam van de koningin. Mary is te zien op de tribune met achter zich het handbalveld, vlak voor de start van de tweede helft van de wedstrijd. "Het was een spannende wedstrijd. Wat een finale... Goed gestreden Denemarken. De overwinning was dichtbij en het was zenuwslopend om naar te kijken. Het was een indrukwekkende inspanning die jullie allemaal hebben geleverd op het EK. Gefeliciteerd met de zilveren medaille", luidt het onderschrift.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
koningin Mary juichen
Een lachende koningin Mary moedigt het Deense handbalteam aan vanaf de tribune.

Medailles overhandigen

Ondanks het verlies ontving het Deense handbalteam na afloop van de wedstrijd hun welverdiende zilveren medailles van de koningin. Op foto's is te zien hoe zij zowel de Deense als de Franse spelers feliciteert met het behaalde resultaat.

Applaus Mary
Koningin Mary, de Franse minister van sport Amelie Oudea-Castera en de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier tijdens de medaille-uitreiking na de wedstrijd.
Felicitatie Mary2
Felicitaties van koningin Mary voor de Deense handballers.
Felicitatie Mary
Felicitaties voor de Deense en Franse handballers.

Lees ook: dit wist je nog niet over koningin Mary.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--