Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elizabeth stuurt felicitatiebericht naar Nigeria

2 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft een felicitatie gestuurd naar president Muhammadu Buhari van Nigeria om hem geluk te wensen met de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid op 1 oktober.

"Het doet me een groot genoegen mijn hartelijke felicitaties aan te bieden met de 60e verjaardag van de onafhankelijkheid van Nigeria, samen met mijn beste wensen voor het voortdurende geluk en de welvaart van uw land", aldus de koninklijke boodschap die Buhari openbaar maakte.

Elizabeth is zelf nog drie jaar staatshoofd geweest van het zelfstandige Nigeria dat pas in 1963 een federale republiek werd. "Het Verenigd Koninkrijk en Nigeria profiteren van sterke en duurzame banden als partners in het Gemenebest, door de gedeelde geschiedenis en vooral onze mensen. Dit zijn banden waarvan ik hoop en geloof dat ze tot ver in de toekomst zullen floreren", meende de Queen die Nigeria twee keer heeft bezocht (1956, 2003).

Bij de onafhankelijkheidsproclamatie in 1960 was Elizabeths nicht prinses Alexandra van Kent namens de koningin aanwezig. Zij woonde een hele serie feesten en plechtigheden bij en opende ook het nieuwe parlementaire jaar door de troonrede voor te lezen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--