Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met dit handige trucje voorkwam koningin Elizabeth dat iemand anders hetzelfde aanhad

8 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Als royal wil je natuurlijk een modeblunder voorkomen. Het is immers erg beschamend om in dezelfde kleur te verschijnen als een andere genodigde. Koningin Elizabeth had hier een heel vernuftig trucje voor bedacht, die een jaar na haar overlijden weer opduikelt.

Op Instagram deelde Carrie Johnson (de vrouw van de voormalige Britse premier Boris Johnson red.) op de sterfdag van koningin Elizabeth een foto van een kaart van de Britse hofhouding. Op de kaart staat welke kleur de koningin tijdens de gelegenheid draagt, zodat de andere gasten allemaal een andere kleur kleding konden kiezen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een handige manier om een modeblunder te voorkomen. Al zou het voor de ander natuurlijk een stuk gênanter zijn geweest om per ongeluk te matchen met de koningin dan voor de koningin zelf. 

Een koninklijke 'fashion faux pas'

Niet elke royal vindt het overigens even erg als iemand voor dezelfde kleur kleding kiest. Koningin Máxima en Mathilde droegen tijdens het staatsbezoek aan België zelfs dezelfde paar schoenen, maar dan in net een andere kleur. De twee koninginnen trokken zich er in ieder geval niets van aan en zijn wel eens vaker gespot in hetzelfde kleurenpalet.

Lees verder onder de foto. 

mathilde-maxima-schoenen
Als je goed kijkt zie je dat Mathilde dezelfde schoenen aanheeft als Máxima, alleen dan in een andere kleur.

Benieuwd naar wat de stijl van koningin Elizabeth was of aan welke kledingregels de Britse royals zich moeten houden? Klik dan hieronder!

Koningin Elizabeth was echt een stijlicoon: dit wil je over haar stijl weten

Lees ook over:

Koningin Elizabeth was echt een stijlicoon: dit wil je over haar stijl weten
Kijk: De 10 kledingregels van de Britse royals

Lees ook over:

Kijk: De 10 kledingregels van de Britse royals
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--