Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien is samen met dochter Eloise genomineerd voor een award

30 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Laurentien is samen met haar dochter Eloise genomineerd voor een award. Moeder en dochter maken dit jaar kans op de Bazaars Woman of the Year Award van het tijdschrift Harper's Bazaar.

Op woensdag 15 november reikt het blad Harper's Bazaar haar jaarlijkse awards uit. In de categorie 'Woman of the Year' zijn uiteenlopende vrouwen genomineerd. Zo staan onder andere ontwerper Tess van Zalinge, de Oranje Leeuwinnen en zangeres Karsu Dönmez in de lijst. Ook prinses Laurentien en dochter Eloise zijn genomineerd omdat ze volgens het tijdschrift alle "koninklijke stereotypen doorbreken." 

Lees verder onder de foto. 

Eloise_Laurentien_Japan_2023
Laurentien en Eloise in Japan.

Moeder en dochter zetten zich maatschappelijk in

"De twee gebruiken hun bereikbaarheid om zich in te zetten voor goede doelen en doen dit op een toegankelijke manier", zo schrijft het blad op hun website. Hiermee doelt Bazaar op het werk van prinses Laurentien op het gebied van laaggeletterdheid. In mei 2004 richtte de prinses de Stichting Lezen en Schrijven op voor maatschappelijke bewustwording van laaggeletterdheid. 

Gravin Eloise gebruikt haar titel en groeiende Instagram-account om onderwerpen te bespreken die haar nauw aan het hart gaan. Zo deelt ze regelmatig tips over duurzaamheid en het vinden van leuke tweedehandskleding. Dit najaar werd al duidelijk dat Eloise haar zinnen heeft gezet op een nieuw avontuur. Zo heeft ze samen met haar moeder een bedrijf opgezet. Bij 'My Lima Lima' kun je mooie tweedehands parels shoppen. 

Lees verder onder de foto. 

EloiseLaurentiensamen.jpg
Een kleurrijke foto uit de zomer van 2020. Eloise schrijft de tekst 'love you to the moon and back' erbij.

Genomineerd voor Bazaar's Woman of the Year Award

"Ook als duo laten ze zien dat verandering daadwerkelijk mogelijk is", schrijft Bazaar. "Door regelmatig een inkijkje in hun persoonlijke leven en moeder-dochterband te geven, maken ze de weg vrij voor de toekomstige generatie royals -en voor ieder ander die van deze inspirerende vrouwen wilt leren." Dat zijn lovende woorden voor de prinses en gravin. Eloise springt in ieder geval een gat in de lucht, op haar Instagram-account laat de gravin weten at ze de nominatie "echt cool" vindt. 

Foto's: Instagram @eloisevanoranje

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--