Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eloise van Oranje is openhartig over haar familie in een uitgebreid interview

22 september 2023 · Leestijd 6 min

Gravin Eloise van Oranje staat in het jubileumnummer van de LINDA. Glen Faria vraagt haar het hemd van het lijf. In het interview laat Eloise zich uit over haar ouders prins Constantijn en prinses Laurentien. "Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo veel kennis heeft."

Gravin Eloise van Oranje is een open boek op sociale media. Als eerste Nederlandse royal is ze actief op sociale media en schuwt ze persoonlijke interviews niet. Dit maakt haar een welbesproken en vooral populaire royal. In het jubileumnummer van LINDA, dat sinds deze week in de winkels ligt spreekt de gravin openhartig over haar leven. Zo vertelt ze over haar carrière als influencer en geeft ze een inkijkje in hoe het er bij haar thuis aan toe gaat.  

Lees verder onder de foto. 

Eloise_Perfecte Plaatje_2023

Eloise over haar carrière 

"Eigenlijk ben ik wel een influencer, maar ik vind het zo'n stom woord. Ik probeer er steeds een andere term voor te vinden," zo steekt Eloise van wal. Maar de titel die ze krijgt opgeplakt vindt ze niet helemaal bij haar passen. "Ik influence wel degelijk. Maar als je dan ook nog 'gravinfluencer' wordt genoemd... dat is gewoon cringe," zegt ze in het interview.

"Ik ben blij dat het (influencen red.) niet mijn baan is, dat ik niet hoef samen te werken met bedrijven om er geld aan te verdienen. Ik ben er gewoon in gerold en zie het voorlopig als iets leuks, een extraatje." Wat Eloise na haar studie aan de hotelschool wil gaan ondernemen weet ze nog niet. In het interview zegt ze dat ze in ieder geval "nog niet wil gaan werken. Misschien een andere studie, misschien ga ik Spaans leren, reizen." 

Voorbeeldfunctie 

De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien weet dat ze een voorbeeld is voor velen. "Ik ben mij bewust van het feit dat ik zo'n groot platform heb. Daar wil ik meer mee dan alleen wat leuke fotootjes posten." Daarom deelt ze ook veel over haar passies zoals tweedehands mode en duurzaamheid. "Klimaatproblematiek,  duurzaamheid, dat vind ik belangrijk. Het is onderdeel van wie ik ben en het is fijn dat ik daar af en toe iets over kan zeggen, maar het is niet zo dat ik continu de druk voel om alles goed te doen." 

Dat de gravin ook weleens wat 'losser' is valt alleen niet bij iedereen in goede aarde. "Ik deed ooit mee aan Jachtseizoen van StukTV, superleuk, maar ik ging er zo in op, dat ik in die aflevering veel aan het schelden was. Vervolgens kreeg ik DM's van mensen die dat niet fijn vonden omdat hun kinderen ook keken." Ook moeder prinses Laurentien viel het op. "Zij zei iets van 'Leuk Elo, maar dat gevloek had wel iets minder gekund.'"

Lees verder onder de foto. 

Eloise Laurentien vakantiefoto
Onder deze vakantiefoto benadrukt Eloise hoe mooi ze haar moeder vindt.

Maar Eloise ligt er niet wakker van. "Zoiets gebeurt in het moment en ik vind dat ik die verantwoordelijkheid dan best een beetje mag loslaten - ook omdat ik nooit écht onverantwoordelijks zou doen. Dat zit niet in me." 

Over haar ouders prins Constantijn en prinses Laurentien

In het interview in LINDA vraagt Glen Faria naar haar koninklijke familie. In hoeverre heeft dat invloed op wie ze is? "Ik was eerder de dochter of kleindochter van, maar sinds een tijdje ben ik gewoon Eloise," zo zegt ze. "Laatst las ik ergens een stuk waarin 'de vader van Eloise' stond. Kijk pap, I'm my own person now, haha." 

Lees verder onder de foto. 

Prins_Constantijn_en_Eloise.jpg

De gravin heeft een hechte band met haar ouders. Zo heeft Eloise samen met haar moeder een bedrijf opgezet: My Lima Lima. Een bedrijf waar je tweedehands mode kunt kopen en waarvan de winst naar goede doelen gaat. In het interview zegt ze dat ze "er nog niet veel over kan vertellen." 

Ook laat Eloise zich uit over haar vader, prins Constantijn. "Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo veel kennis heeft. Als we de Slimste Mens kijken denk ik oh my God, hij weet echt alles. Zo erg dat ik denk: doe gewoon mee of houd je mond, haha. Dat zou ik ook willen hebben, net als zijn gedrevenheid. Hoe hij zich bijvoorbeeld nu bezighoudt met techbedrijven en start-ups, daar zit zo veel passie in."  

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Opgroeien in België

Een echte puber was Eloise naar eigen zeggen niet. "Daardoor is onze communicatie en manier van met elkaar omgaan heel easy. Het heeft ook geholpen dat ik niet in Nederland, maar in België ben opgegroeid. Het was me waarschijnlijk veel eerder bewust geworden van wie ik ben en in wat voor een familie ik ben geboren. Daar hadden we een normaal leven." Prins Constantijn werkte een tijdje voor de Europese Commissie waardoor het gezin verhuisde naar Brussel. 

Het zelfvertrouwen van de gravin heeft ze naar eigen zeggen van haar ouders gekregen. "Het is niet dat ze het per se verwachten, maar ze vinden het fijn als je een duidelijke eigen mening hebt." Al laat Eloise ook weten dat ze echt niet altijd even zelfverzekerd is. Prinses Laurentien is in ieder geval apetrots op haar dochter. Zo vertelde ze in een podcast van Daphne Deckers dat ze veel van haar 21-jarige dochter heeft geleerd. 

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Ik heb een hele fijne jeugd gehad, maar er was wel een moment waarop ik dacht ik ben mijn eigen persoon, niet alleen gravin Eloise van Oranje. En zeker toen ik bekender werd, wilde ik geen enkele vraag over mijn familie beantwoorden. Want dat was hun leven, en ik had het mijne." 

De badpakgate 

Er wordt in het interview ook even teruggekeken naar de 'badpakgate', waar de gravin pas later lucht van kreeg. "Ik had ook helemaal niet door dat het een ding was, tot ik werd geappt door een vriend: 'Elo hoe voel je je, gaat het wel?' Ik snapte het niet. Moest ik iets voelen? Waarover? Toen ging ik kijken en zag dat het helemaal los ging op internet. Bizar."   

Foto's: ANP / @eloisevanoranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--