Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien openhartig over dochter Eloise

13 juli 2023 · Leestijd 3 min

Prinses Laurentien leert naar eigen zeggen veel van het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid die haar oudste dochter, gravin Eloise, heeft. "Dat leer ik echt van haar", zegt Laurentien in de podcast van Daphne Deckers.

De 21-jarige Eloise is een bekend publiek figuur geworden sinds zij zich profileert via social media. Zij wordt ook wel 'gravinfluencer' genoemd. Bij dat publieke bestaan komen veel reacties kijken. "Iedereen vindt natuurlijk dan iets van jou", zegt Laurentien daarover. "En zij kan echt mij aankijken en zeggen: Hè, maar die mensen kennen mij toch helemaal niet? En dan denk ik: Wauw, zo zelfverzekerd wat dat betreft zit ik niet in elkaar." Dat heeft Laurentien van haar dochter geleerd. "Dat is zo'n goede realisatie, doe dat maar eens op je 21e."

Ook zegt Laurentien dat ze niet het leven van haar dochter "kan leiden". "En dat wil ik ook helemaal niet. Je kan alleen maar iemand diep vertrouwen en dat doe ik, dat doen wij allebei", waarmee ze doelt op haar man, prins Constantijn. "Wat we met elkaar afgesproken hebben is vanuit onze verbinding, en we zijn enorm close, te kijken: ben je nog zuiver bezig? Hoe staat je kompas? En als die goed gaat, is het oké."

Eloise is volgens haar moeder "haar eigen vorm" aan het vinden. Over het leven dat zij leidt, zegt ze: "Ze is super creatief. Ze is ook echt heel eigen. En dan vind ik dat ze het hartstikke goed doet." Dat Laurentien zelf niet zo actief is op social media, geeft haar ook "een soort van rust".

Tekst gaat verder onder foto.

Eloise_Laurentien_Japan_2023
Laurentien en Eloise in Japan.

Prinses vond eerste jaren als prinses een zoektocht

Prinses Laurentien heeft "heel erg" het gevoel gehad dat zij haar titel van prinses heeft moeten verdienen.  Volgens Laurentien komt er een zekere "verantwoordelijkheid" kijken bij het dragen van die titel. "En die moet je dus ook verdienen."

Het leven als prinses is voor Laurentien "af en toe een zoektocht geweest". "Maar dat hebben we samen gedaan", zegt de prinses, waarmee ze doelt op haar man prins Constantijn. In de eerste jaren na hun huwelijk zocht Laurentien "misschien wel naar erkenning". "Omdat je eigenlijk aan het schreeuwen bent: Ja, maar ik was ook nog iemand anders daarvoor! Ik denk dat dat misschien mijn ongemak was na het huwelijk, de eerste jaren."

Tekst gaat verder onder foto.

Constantijn en Laurentien verloving
Op 16 december 2000 maken Constantijn en Laurentien hun verloving bekend. Op Paleis Huis ten Bosch poseren de twee voor de pers.

Ook zegt Laurentien dat er als prinses "van alles van je verwacht" wordt. "Je moet er mooi uitzien. Ja, en dat is misschien niet mijn natuurlijke habitat", zegt ze daarover. Volgens Laurentien wordt zij door haar titel "en de gevoeligheden die daarbij komen kijken gedwongen om heel scherp en zuiver" naar haar eigen rol te kijken. "Jezelf vooral niet te overschreeuwen, jezelf vooral niet groter te maken dan je bent en ook niet kleiner. Maar gewoon precies in die neutrale ruimte luisteren", zegt ze over de wijze waarop zij die rol invult.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--