Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Engelse paleizen en Londense Tower gaan weer dicht

4 november 2020 · Leestijd 2 min

De koninklijke paleizen in Engeland gaan donderdag weer voor enige tijd op slot voor het publiek. Dat is het gevolg van nieuwe, strengere coronamaatregelen die premier Boris Johnson voor Engeland heeft afgekondigd. De sluiting geldt vooralsnog niet voor de koninklijke residentie in Edinburgh, Holyroodhouse en de bijbehorende Queen's Gallery.

Windsor Castle, dat op 23 juli na de lockdown van dit voorjaar weer bezoekers mocht ontvangen, gaat wel dicht, zo maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer namens koningin Elizabeth, uitvoert, bekend. Ook de Koninklijke Stallen en Londense Queen's Gallery sluiten de deuren tot in elk geval 3 december. Mensen die voor de tussenliggende tijd al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Hetzelfde geldt voor de paleizen die onder de stichting Historic Royal Palaces vallen, zoals Kensington Palace, de Tower van Londen en Hampton Court. Voor de stichting is het een grote tegenvaller. Eerder dit jaar was al becijferd dat de begroting door de lockdown van het voorjaar een gat van honderd miljoen pond zou vertonen. Dat bedrag zal nu verder oplopen. Historic Royal Palaces heeft al een reorganisatie en ontslagen aangekondigd.

Royal Yacht Britannia

De Royal Yacht Britannia.
De Royal Yacht Britannia.

Ook het voormalige Royal Yacht Britannia is vanaf woensdag weer dicht voor publiek, maakte de attractie bekend via Twitter. Het uit de vaart genomen schip van koningin Elizabeth was al eerder enkele maanden gesloten, maar opende eind juli, toen de regels werden versoepeld, weer zijn loopplank voor bezoekers.

Het schip wordt jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht. Het voormalige schip van de koningin is daarmee een van de populairste toeristische attracties van Schotland. De Britannia ligt aangemeerd in Leith, onder de rook van Edinburgh.

Voor koningin Elizabeth en haar familie viel het afscheid van het schip in 1997 zwaar. De Britannia was als een tweede huis voor de koningin die er sinds 1954 een paar keer mee rond de wereld was gevaren. Ook andere familieleden bewaarden dierbare herinneringen aan hun verblijf op de Britannia en pinkten een traantje weg bij de afscheidsceremonie.

Het is onduidelijk wanneer de Britannia weer bezocht kan worden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--