Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Even genieten: Máxima in het wit

1 februari 2021 · Leestijd 4 min

Dit jaar wordt koningin Máxima 50 jaar! Daarom plaatsen wij in de aanloop naar deze mijlpaal elke eerste maandag van de maand een artikel over onze koningin. Deze maandag gingen wij (bij gebrek aan sneeuwval in Hilversum) op zoek naar alle witte outfits van Máxima en hebben we de mooiste looks samengebracht!

Maxima_wit1.jpg

In 2004 wordt de kleine Amalia gedoopt in de Grote Kerk in Den Haag. Máxima kiest voor een wit mantelpakje met strikdetails.

maxima_wit2.jpg

In 2008 maakt Máxima samen met Willem-Alexander en judoka Deborah Gravenstijn een dansje in het Holland Heineken House. Gravenstijn had net een zilveren plak te pakken tijdens de Olympische Spelen.

Maxima_Willem_alexander_wit3.jpg

Máxima draagt, tijdens dezelfde Olympische Spelen in 2008, wederom een volledig witte look als ze samen met Willem-Alexander gaat kijken bij de finale van de zwemwedstrijd 100 meter vrij.

Maxima_wit_4.jpg

In 2009 zijn Willem-Alexander en Máxima in Oman. Wit is natuurlijk altijd een goede keuze bij warme temperaturen.

Maxima_wit5.jpg

Na Oman wordt er doorgevlogen naar Abu Dhabi. Daar kiest Máxima wederom voor een witte outfit.

Maxima_wit6.jpg

In 2009 zijn Willem-Alexander en Máxima in New York. Het paar poseert op de kade langs de Hudson met de Henry Hudson Tulp. 

Maxima_wit.jpg

Wederom in New York, de stad waar Máxima woonde voordat zij Willem-Alexander leerde kennen, is het toenmalig prinselijk paar aanwezig bij een gala aan boord van de Hr. Ms. Tromp. De prins en prinses openen de dansavond door als eersten de dansvloer te betreden.

maxima_wit9.jpg

In 2011 heropent Máxima het Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting in een witte outfit.

Maxima_wit19.jpg

In 2012 draagt Máxima een witte jurk met vleermuismouwen als zij aanwezig is bij de 65e editie van het Holland Festival in Het Concertgebouw. 

Maxima_wit12.jpg

2012: Máxima draagt wit tijdens de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap op de laatste dag van het staatsbezoek aan Brunei. 

Maxima_wit_14.jpg

In 2013 wordt koningin Máxima ontvangen door Maria Clemencia Rodriguez, de echtgenote van president Juan Manuel Santos, bij het presidentieel paleis Casa de Narino in Bogota. Ze is in Colombia voor een kort kennismakingsbezoek. 

Maxima_wit15.jpg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens een streekbezoek aan de Achterhoek in 2014. Máxima combineert haar witte rok met een crèmekleurige blouse.

Maxima_wit16.jpg

Voor een bezoek aan de Efteling is het natuurlijk wel de bedoeling dat je er als een echte (sprookjes)prinses uitziet! Máxima pakte lekker uit in een prachtige witte japon van Donna Karan voor een bezoek aan het Eftelingtheater in 2014.

Maxima_wit17.jpg

In 2015 is Máxima aanwezig bij SAILAruba. In een witte look bekijkt ze de zeilwedstrijden. 

Maxima_wit18.jpg

In 2016 reikt koningin Máxima op Paleis Noordeinde de Appeltjes van Oranje uit aan Stichting Dorpshuis Oostwold. De jurk is van modehuis Natan.

Maximawit_24.jpg

In 2017 geniet Máxima van de zon in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Ze combineert een witte jurk met haar trademark hoed en hoge sleehakken.

Maxima_wit22.jpg

Koningin Máxima arriveert in 2018 bij het Paleis op de Dam voor een diner voor het Corps Diplomatique. Ze draagt de Württemberg-tiara en een prachtige galajurk. Over de kleur valt te discussiëren... Wit of crème of iets daar tussenin? Wij vinden deze jurk in ieder geval te mooi om 'm niet mee te nemen in dit artikel. 

Maxima_wit2018.jpg

Koningin Máxima draagt in 2018 een heel lichtroze pailettenjurk van Claes Iversen voor het Bevrijdingsconcert. Niet helemaal wit, maar wel prachtig!

Maxima_wit_25.jpg

In 2018 bezoekt Máxima New York voor de Verenigde Naties. 

Maxima_wit27.jpg

2019: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verlaten het Koninklijk Paleis na het jaarlijkse galadiner met leden van het Corps Diplomatique. Máxima bewijst maar weer eens dat een witte avondjapon prima kan. Ze combineert de jurk van Stella McCartney met de Anna Paulowna pareltiara en een knots van een broche (ook afkomstig uit de collectie van de Russische Anna), de Russische stomacher genaamd.

Maxima_wit30.jpg

2020: Máxima in ton sur ton wit tijdens een bezoek aan de milieustraat van Dar in Nijmegen.

Maxima_.jpg

2020 was voor Máxima het jaar van de broekpakken. In de tuin van Paleis Huis ten Bosch tijdens de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie kiest ze voor een volledig wit ensemble. Leuk aan dit pak is dat het gewoon bij Massimo Dutti vandaan komt.

Last but not least...

Op 02-02-2002 trouwt Máxima met de liefde van haar leven. Ze geeft Willem-Alexander het jawoord in een prachtige witte (surprise!) japon van Valentino. En wat straalt ze van geluk! Even een paar foto's van toen...

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--