Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feest in Noorwegen: Prinses Märtha Louise ziet Sara

22 september 2021 · Leestijd 3 min

Het is feest vandaag in Noorwegen: prinses Märtha Louise blaast 50 kaarsjes uit! De oudere zus van kroonprins Haakon kennen we als een prinses die boeken schrijft, zeer actief is op sociale media en gek is op paarden.

Het is vandaag feest in Noorwegen! Prinses Märtha Louise is vandaag 50 jaar geworden. Daarom heeft het Noorse hof vandaag twee nieuwe portretfoto's van de prinses vrijgegeven.

Prinses Märtha Louise werd geboren in Oslo als dochter van koning Harald en koningin Sonja. Haar broer prins Haakon (1973) is de troonopvolger, want in Noorwegen werd pas in 1990 bepaald dat ook vrouwen recht hebben op de troon.

Bekijk de portretfoto's van Märtha Louise hier! 

Het archief in!

Omdat prinses Märtha Louise vandaag 50 jaar is geworden, doken wij het archief in voor een reeks mooie foto's. Bekijk ze hieronder!

Jonge jaren

Wist je dat prinses Märtha Louise een opleiding heeft gedaan tot fysiotherapeut en ook een tijdje in Nederland heeft gestudeerd? Voor haar studie liep ze namelijk stage in Maastricht. In Nederland kreeg ze ook paardrijles met als doel om de Olympische Spelen te halen. Dit doel werd helaas niet behaald. 

Huwelijk en gezin

In 2001 verlooft Märtha Louise zich met schrijver Ari Behn. Het stel trouwt in 2002. Ze krijgen drie dochters: Maud Angelica (2003), Leah Isadora (2005) en Emma Tallulah (2008). Op 5 augustus 2016 maakt het Noorse hof de scheiding van prinses Märtha Louise en Ari Behn bekend.

Noodlot

In 2019 gebeurt er iets verschrikkelijks. Ari Behn besluit op 25 december een einde aan zijn leven te maken. Een zeer emotionele afscheidsdienst volgt, met een indrukwekkende toespraak van Maud Angelica die aandacht vraagt voor mentale problemen en mensen oproept zich hier niet voor te schamen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten? Neem dan contact op met 113. Dit kan via 113.nl of bel met 0800-0113.

Nieuwe liefde

Märtha Louise vindt in 2019 een nieuwe liefde in Durek Verrett. Het stel vindt elkaar op het gebied van spiritualiteit. Wel zorgt hun relatie op den duur voor enige ophef. Het stel wil een tour maken getiteld 'De prinses en de sjamaan', en dat stuit de Noren tegen de borst. Märtha Louise besluit na overleg met haar familie om haar titel niet meer zakelijk in te zetten. Aanvankelijk was haar plan met Durek naar de VS te verhuizen, maar vandaag liet zij weten daarvan af te zien.

Socials

Märtha Louise is een prinses die lekker actief is op de socials zoals Instagram. Daar plaatst ze regelmatig foto's met paarden, want paardrijden is nog steeds een grote passie van haar. Maar ook komen er vaak leuke kiekjes voorbij met haar dochters of andere familieleden!

Foto's: Det Norske Kongehus/Instagram @iam_marthalouise, @princessmarthalouise / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--