Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feest! Koning viert zijn 52e verjaardag in Amersfoort

27 april 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander viert zaterdag zijn 52e verjaardag in Amersfoort. Die stad is vorig jaar uitgekozen voor het traditionele koninklijk bezoek op Koningsdag. De koning komt samen met zijn gezin en naar verwachting nog eens tien leden van de koninklijke familie twee uur lang mee feesten in de Keistad. Die heeft samen met de buurgemeenten een zeer gelikt en vol programma opgesteld.

De twee uur durende wandeling van de Oranjes langs de rand van het oude binnenstad van Amersfoort begint om 11 uur bij de Mariënhof. Verhalenvertellers die op strategische punten zijn opgesteld rijgen het programma aan elkaar en vormen de verbindende elementen.

De koninklijke familie krijgt muziek te horen die is geïnspireerd door het werk van de in Amersfoort geboren kunstenaar Piet Mondriaan. Verder is er aandacht voor thema's als theater, sport en vrijwilligerswerk.

Raadspensionaris

Daarnaast is er een treffen met 'Johan van Oldenbarnevelt', de in Amersfoort geboren raadspensionaris die 400 jaar geleden mede door toedoen van Oranje-prins Maurits ter dood werd gebracht. Ook staat er een presentatie van alle 120 in de stad wonende nationaliteiten op het programma en quiz met vragen over de gemeenten in het Eemland.

Het koninklijk bezoek wordt muzikaal afgesloten op het Eemplein, waar artiesten als Diggy Dex, Wudstik, Ginger en Maria Fiselier het in het water aangebrachte podium beklimmen. Bij de eindshow komen artiesten en verhalenvertellers uit de route terug en wordt ter afsluiting en het inmiddels gebruikelijke dankwoord van de jarige koning het Wilhelmus gezongen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--