Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Félicitations! Hoogzwangere erfgroothertogin Stéphanie is 39 jaar

18 februari 2023 · Leestijd 3 min

Op 18 februari wordt een feestje gevierd in Luxemburg. Erfgroothertogin Stéphanie viert dan namelijk haar 39e verjaardag! De hoogzwangere royal verwacht in april samen met haar man Guillaume hun tweede kindje. Wij zetten de Luxemburgse royal vandaag in het zonnetje met deze leuke foto's!

Erfgroothertogin Stéphanie is sinds oktober 2012 getrouwd met Guillaume, de Luxemburgse erfgroothertog. In 2009 springt de vonk over tussen de twee tijdens een adellijk bal in Belœil, in het Belgische Henegouwen. Op 26 april 2012 wordt de verloving aangekondigd. De foto's laten goed zien hoe verliefd het stel is. In 2022 vieren Stéphanie en Guillaume hun tinnen huwelijksjubileum. 

Naast echtgenote is Stéphanie ook de trotse mama van de op 10 mei 2020 geboren Charles. Het zoontje van Stéphanie en Guillaume is de tweede in de lijn van troonopvolging. Drie dagen na zijn geboorte wordt het prinsje voorgesteld aan het Luxemburgse volk. Charles is op 19 september gedoopt in de abdij van Clervaux. 

Baby Charles wordt op 19 september gedoopt in de abdij St. Maurice in Clervaux. De trotse ouders
Baby Charles wordt op 19 september 2020 gedoopt in de abdij St. Maurice in Clervaux.

Het Luxemburgse hof deelt regelmatig lieve foto's van het gezin met hun zoontje Charles. Zo verschijnen bijvoorbeeld foto's van familievakanties, feestdagen en verjaardagen. De foto's en video's geven ons een leuk inzicht in het gezinsleven van Stéphanie en Guillaume. De trotse ouders poseren graag met hun zoontje, die dit jaar zijn derde verjaardag viert. 

Winterfoto_Guillaume_Stephanie_en_Charles.jpg

Stéphanie en Guillaume nemen hun zoontje Charles wel eens mee op werkbezoek. De aanstekelijke lach van het jongetje verblijdt velen, zoals  de ouderen in een Luxemburgs verzorgingstehuis. Charles wordt tijdens het begin van de coronapandemie geboren en zijn eerste levensjaar wordt daarom gekenmerkt door videobellen en mondkapjes. Zo wordt de pasgeboren Charles aan groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa getoond via een Skype-verbinding. En daar kregen wij weer een foto van te zien op Instagram!

Guillaume_Stephanie_Feestdag5.jpeg

Charles zal niet lang meer enig kind zijn. Stéphanie is namelijk zwanger van hun tweede kindje, wat geboren zal worden in april van dit jaar. Wij kijken nu al uit naar nog meer lieve foto's van het jonge gezin. 

Een nieuwe foto van Guillaume met Stéphanie en Charles.
Een nieuwe foto van Guillaume met Stéphanie en Charles.

Ter ere van Stéphanie 's 39ste verjaardag deelt het hof van Luxemburg vandaag deze foto's.  

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Cour Grand Ducale

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--