Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia bewonderen eeuwenoude tapijten

17 maart 2021 · Leestijd 1 min

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben dinsdag eeuwenoude tapijten kunnen bewonderen. Het koppel bracht een bezoekje aan de Real Fábrica de Tapices, de koninklijke tapijtfabriek in Madrid.

Felipe en Letizia bezochten de fabriek ter ere van het 300-jarig bestaan dat dit jaar gevierd wordt. Bij het bezoek waren, naast de koning en koningin, ook minister van Cultuur en de burgemeester van Madrid aanwezig. Het gezelschap werd rondgeleid door de fabriek waarbij verschillende weeftechnieken werden gedemonstreerd. Ook bezochten ze de omliggende tuinen en spraken zij met tapijtwevers die in de fabriek werken. Als afscheidscadeau kreeg koning Felipe een klein stukje tapijt mee.

De koninklijke tapijtfabriek werd in 1721 opgericht door de toenmalige koning Felipe V. De fabriek produceert sindsdien traditionele tapijten voor koningshuizen, kathedralen en andere organisaties.

ANP-429277083.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--