Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia brengen weekend door op eiland La Palma

14 maart 2022 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia zijn afgelopen weekend naar het Canarische eiland La Palma afgereisd. Het Spaanse koningspaar woonde zaterdag in hoofdstad Santa Cruz de La Palma een bijeenkomst bij ter gelegenheid van de verwoestende vulkaanuitbarsting van vorig jaar.

Felipe sprak er de aanwezigen toe en stelde dat hij en Letizia meeleven met de eilandbewoners. Ook prees hij hen voor "de moed, kracht en het uithoudingsvermogen" ten tijde van de uitbarsting. "Wat ons toen verenigde, moeten we vasthouden", aldus de koning, die voorafgaand aan de bijeenkomst een informele stadswandeling maakte.

Lees verder onder de foto's en video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De vulkaan Cumbre Vieja barstte op 19 september voor het eerst in vijftig jaar uit. Na 85 dagen, op eerste kerstdag, werd het natuurgeweld ten einde verklaard. De lava heeft bijna 3.000 gebouwen en veel landbouwgrond verwoest. Zo'n duizend mensen verloren hun huis. Bij de uitbarsting vielen geen slachtoffers.

Zondag stond er voor koning Felipe nog een bijeenkomst met regionale leiders op het programma. Deze ontmoeting vond plaats in Los Llanos de Aridane op het Canarische eiland.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--