Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe en Letizia op staatsbezoek in Argentinië

25 maart 2019 · Leestijd 2 min

De Argentijnse president Mauricio Macri krijgt voor de tweede keer binnen een week koninklijk staatsbezoek. De Deense koningin Margrethe en haar zoon kroonprins Frederik zijn amper vertrokken of het Spaanse koningspaar meldt zich al op de stoep van Casa Rosada, het presidentieel paleis in Buenos Aires.

Koning Felipe en koningin Letizia zijn zondagavond (lokale tijd) aangekomen in de Argentijnse hoofdstad. President Macri en zijn echtgenote Juliana Awada begroeten het koningspaar maandagmorgen om elf uur (lokale tijd) bij het presidentieel paleis. Na afloop van de welkomstceremonie neemt de president zijn gasten mee naar zijn residentie Los Olivos voor een privélunch.

Twee jaar geleden, in februari 2017, waren de rollen omgedraaid. Toen ontvingen Felipe en Letizia hun Argentijnse gastheer en -vrouw voor een tweedaags staatsbezoek in Madrid.

Lees verder onder de foto's.

Koning Felipe gaat maandagmiddag naar het Argentijnse Congres en naar het Hooggerechtshof. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het voormalige postkantoor van Buenos Aires, nu het cultureel centrum Kirchner.

Het is de eerste keer dat Felipe in Argentinië is als koning. Als troonopvolger was hij er al zeven keer, onder meer voor de inauguratie van verschillende presidenten. Bij de installatie van Macri in 2015 was hij niet aanwezig. Toen nam zijn vader Juan Carlos de honneurs waar.

Direct na het staatsbezoek gaan Felipe en Letizia woensdag naar de Argentijnse stad Córdoba. Daar wonen ze de opening bij van het VIIIe Internationale Congres van de Spaanse taal.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--