Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Felipe en koningin Letizia nodigen Mark Rutte (en andere wereldleiders) uit voor een etentje

6 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje organiseerden gisterenavond een chic diner voor de wereldleiders die aanwezig waren op de EU-top in Spanje. Demissionair minister-president Mark Rutte was daar namens Nederland te gast. Het koninklijke stel ontving Mark Rutte in Alhambra, het Rode Paleis in Granada.

Er werden flink wat handen geschud voor het Alhambra in Granada. Koning Felipe en koningin Letizia ontvingen elke wereldleider persoonlijk en maakte met iedereen een kort praatje. Zo ook met Mark Rutte, die onder de indruk leek te zijn van het paleis. 

Lees verder onder de foto.

ANP-480329920

Wat er precies gezegd is weten we niet, maar aan de blik naar boven van Mark Rutte kunnen we de conclusie trekken dat ze het over het prachtige paleis hadden. Daar vond het diner met de wereldleiders plaats. 

Lees verder onder de foto.

letizia-mark-rutte-felipe-2
Koning Felipe en koningin Letizia maken een praatje met Mark Rutte.

Letizia en Felipe schudden handen in Granada 

De wereldleiders waren in Granada om daar over de eventuele uitbreiding van de EU te praten. Naast de 27 leiders van de EU-deelstaten waren nog andere leiders uitgenodigd voor de zogeheten EU-top. Met zoveel genodigden moesten Felipe en Letizia flink aan de bak om iedereen even persoonlijk en warm te ontvangen. 

Lees verder onder de foto.

letizia-felipe-eu-diner
Koning Felipe en koningin Letizia ontvangen wereldleiders persoonlijk in Granada.

Na het vele handen schudden ging het koninklijke stel naar binnen om daar van het diner te genieten. Volgens Spaanse media kregen ze daarna een diner voorgeschoteld van de Spaanse chef-kok Paco Morales, die twee Michelin-sterren heeft. Felipe hield ook een toespraak en zei daarin onder meer dat hij hoopte dat de leiders zich vrijdag laten inspireren door de "geest van Granada" en dat diversiteit juist een "voordeel" kan zijn.

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--