Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien: Barack Obama gaat langs bij koning Filip en kroonprinses Elisabeth

18 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Filip en kroonprinses Elisabeth hebben zondag bezoek gekregen van niemand minder dan Barack Obama. De voormalige president van de Verenigde Staten was namelijk te gast op het Kasteel van Laken. Kroonprinses Elisabeth droeg tijdens de ontvangst een stijlvolle outfit. Bekijk de foto van het drietal hieronder.

Het Belgische hof deelde zondag een foto van koning Filip, zijn dochter kroonprinses Elisabeth en Barack Obama. Laatstgenoemde was van 2009 tot 2017 president van de Verenigde Staten. Obama bezocht Filip en Elisabeth bij hen thuis op het Kasteel van Laken. Volgens verschillende media ging het om een informeel bezoek. Naar verluidt kunnen de Belgische koning en Obama het dan ook goed met elkaar vinden.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kroonprinses Elisabeth droeg tijdens de ontvangst een stijlvolle outfit van Jigsaw. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde ging gekleed in een koningsblauw broekpak. Elisabeth maakte het plaatje af met een paar bescheiden oorbellen van Carolina Herrera.

Obama en de royals

Barack Obama was tijdens zijn twee ambtsperiodes regelmatig bij de royals te vinden. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden goed met de toenmalige president overweg. Zo was hij in 2014 te gast op Paleis Huis ten Bosch. Ook William en Catherine, de prins en prinses van Wales, ontvingen hem eens bij hen thuis. Op een avond in 2016 ging hij bij het paar op visite. De kleine prins George mocht iets langer op blijven en ontmoette de Amerikaanse president in zijn badjas.

obama_máxima
Koning Willem-Alexander spreekt met president Obama in 2014. De koninginnen Máxima en Mathilde kijken lachend toe.
obama_máxima
Een onderonsje tussen koningin Máxima en Barack Obama.
obama_george_2016
Prins George ontmoet president Obama in 2016.

Beeld ANP / Instagram - @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--