Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Filip neemt kijkje buiten de deur

8 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip is woensdagmorgen even de deur uitgegaan van het kasteel van Laken, maar de Belgische vorst ging niet ver weg. Hij bezocht in Jette, op amper zes kilometer van Laken, de extra afdeling die het Universitair Ziekenhuis Brussel heeft ingericht om de capaciteit op de afdeling intensieve zorg ten behoeve van coronapatiënten te vergroten.

Filip kreeg een rondleiding over de afdeling, waar hij met verplegend personeel, doktoren en andere leden van de staf sprak. De koning bleef weg bij patiënten, maar kreeg een proefopstelling van een ziekenkamer te zien. Ook ontmoette hij de psychologen die de medewerkers van het UZ Brussel ondersteunen.

Filip ging eveneens langs bij het tijdelijke naaiatelier waar medewerkers de hele dag mondmaskers en beschermende kleding maken voor het verzorgend personeel van het ziekenhuis. "Onze ziekenhuizen hebben zich uitstekend voorbereid en we kunnen rekenen op fantastische professionals. Hartelijk dank aan iedereen voor de goede zorgen en onuitputtelijke inzet!", liet Filip na afloop van zijn bezoek noteren op de sociale mediakanalen van het paleis.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--