Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Het liefdesverhaal van Henri en Maria Teresa

14 februari 2023 · Leestijd 2 min

Het is vandaag 42 jaar geleden dat groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa in het huwelijksbootje traden. Hoe toepasselijk dat zij dit op de dag van de liefde, Valentijnsdag, deden. Lees hun liefdesverhaal en bekijk de mooiste foto's!

Tijdens zijn studie in Zwitserland leert Henri de Cubaanse Maria Teresa kennen, die er politicologie studeert. Maria Teresa is de dochter van een Cubaanse bankier die in 1959 het Cuba van Fidel Castro ontvlucht en vervolgens met zijn gezin in Zwitserland is gaan wonen.

Lees verder onder de foto's.

Schoonmoeder

De moeder van Henri - prinses Joséphine Charlotte van België (zus van koning Albert) - is allesbehalve blij met haar nieuwe schoondochter. Maria Teresa is temperamentvol en mondig. Bovendien is ze niet van adel.

Prinses Joséphine maakt Maria Teresa het leven vooral zuur. Ze noemt haar schoondochter vaak 'te dik', zelfs tijdens haar zwangerschap. Ook leent ze geen sieraden aan haar uit. Joséphine vertelt haar zoon Henri veelvuldig dat hij veel beter kan krijgen en verzint zelfs een geheime relatie om de twee uit elkaar te drijven. Toch kiest Henri uiteindelijk voor zijn Maria Teresa en de twee zijn na nog steeds samen.

Lees verder onder de foto's.

Huwelijk

In 2018 deelt het Luxemburgse hof een zomerse familiefoto van het gezin van Henri en Maria Teresa.
In 2018 deelt het Luxemburgse hof een zomerse familiefoto van het gezin van Henri en Maria Teresa.

Op 14 februari (1981) geven Henri en Maria Teresa elkaar het jawoord. Ze krijgen vijf kinderen: prins Guillaume, prins Felix, prins Louis, prinses Alexandra en prins Sébastien.

42ste huwelijksjubileum

Om de 42ste huwelijksdag te vieren heeft het hof van Luxemburg nieuwe foto’s van het stel gedeeld.

2023-Portraits-Web-8
2023-Portraits-Web-2
2023-Portraits-Web-7

Foto's: ANP / Instagram @courgrandducale

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--