Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Britse royals spannen de kroon met feestelijk familienieuws

31 december 2018 · Leestijd 2 min

In het afgelopen koninklijke jaar was het vooral de Britse koninklijke familie die de aandacht trok. Het was dan ook, zoals koningin Elizabeth in haar kersttoespraak zei, een druk jaar voor de Windsors met de geboorte en doop van een baby, twee huwelijken, en de 70e verjaardag van prins Charles.

De andere Europese koningshuizen konden niet tippen aan zoveel bijzondere familiegebeurtenissen. Voor de Deense koningin Margrethe werd het jaar gekenmerkt door het overlijden van haar man prins Henrik. Maar de 50e verjaardag van oudste zoon kroonprins Frederik zorgde voor feestvreugde aan het Deense hof.

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen vierden dit jaar hun gouden bruiloft. De Zweedse koning Carl Gustaf kon in zijn kersttoespraak wijzen op twee vreugdevolle hoogtepunten in 2018: de geboorte van zijn kleindochter prinses Adrienne en de 75e verjaardag van zijn echtgenote koningin Silvia.

De Spaanse koning Felipe zag dit jaar Abraham. Zijn ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia vierden beiden hun 80e verjaardag. Evenals prinses Beatrix die op 31 januari tachtig werd. De Belgische koning Filip markeerde net als koning Willem-Alexander vijf jaar op de troon. En Monaco kende andermaal een babyboom. Prinses Caroline kreeg van elk van haar drie kinderen een nieuw kleinkind.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--