Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Estelle ontdekt koninklijke schatten

9 januari 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Estelle heeft dinsdag samen met haar moeder kroonprinses Victoria een persoonlijke rondleiding gekregen door de schatkamer in het Koninklijk Paleis in Stockholm. Zo maakte ze op speelse wijze kennis met onder meer de Zweedse regalia en de verschillende kronen in de kostbare verzameling.

Lees verder onder de foto's.

De kronen worden niet meer gedragen maar nog wel gebruikt, bij officiële gelegenheden liggen ze op een kussen uitgestald. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij een koninklijke doop of huwelijk. Leden van de koninklijke familie hebben ook hun 'eigen kroon'. Zo kreeg Estelle 'prins Oskar's vorstenkroon' uit 1844 te zien, die haar is toegewezen, en Karl (X)'s kroon uit 1650 die dienst doet als kroon voor de kroonprinses.

Bij het bezoek was ook een hernieuwde kennismaking met de zilveren doopvont, waarboven zowel Victoria als Estelle zijn gedoopt, voorzien. Het zesjarige prinsesje bezocht eind vorig jaar met haar opa koning Carl Gustaf en moeder Victoria al eens het gerenoveerde nationaal museum, en ook daar maakte ze kennis met stukken die met de familiegeschiedenis te maken hebben.

Estelle_doopvont.jpg

Bron: ANP / Foto's: Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--